خبر: برنامهای علیه بهروز رسانی خودکار اسمارتفونها
آیا تاکنون با نوتیفیکیشن به روز رسانی خودکار برنامه هایتان مواجه شده اید؟ با نصب برنامه ای کاربردی می توانید مانع از این به روزرسانی شوید. به روز رسانی خودکار برنامه های اسمارت فون نه تنها می تواند از دست رفتن شارژ باطری تلفن همراه را به دنبال داشته باشد بلکه می تواند از حجم اینترنت مصرفی کاربران نیز بکاهد. این به روز رسانی حتی در زمانی که صفحه اسمارت فون خاموش باشد نیز اتفاق می افتد. برای مثال به روز رسانی خودکار بازی ها، شبکه های اجتماعی و ...اما با نصب برنامه متفاوتی با نام Servicely می توان مانع از به روز رسانی خودکار برنامه های اسمارت فون شد. Servicely می تواند برنامه هایی که نیازی به آپدیت نداشته و در پس زمینه گوشی هستند را کنترل کند تا آپدیت یا به روز رسانی در آنها انجام نشود. کاربران با زمان بندی صحیح به این اپلیکیشن اجازه می دهند تا در بازه زمانی مشخصی به کنترل برنامه ها بپردازد. در صورتی که برنامه ای به صورت خودکار در حال به روز رسانی باشد، این برنامه مانع از آپدیت شده و آن را متوقف می کند.با نصب این برنامه می توان کنترل باتری اسمارت فون ها و همینطور حجم مصرفی اینترنت را در اختیار داشت. این برنامه از قابلیت نصب بر پلتفورم های اندروید و iOS را برخوردار است.
..................................
خبر:نسخه بدون درد واکسن ابداع شد
دانشمندان نسل جدیدی از واکسنها را تولید کرده اند که دیگر اثری از سوزن در آن نیست.سالانه هزاران تن در سراسر جهان به لطف واکسیناسیون از ابتلا به بیماریهای خطرناکی نظیر فلج اطفال و تب زرد مصون می مانند با این حال انجام این کار در مناطق دوردست و روستاهای پراکنده کار دشواری است.معمولا برای انجام واکسیناسیون بی عیب و نقص به محیطی استریل و نیروهای پزشکی حرفه ای نیاز است. همچنین در بسیاری از موارد وجود سیستم سرمایشی نظیر یخچال برای سالم نگاه داشتن واکسن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. این عوامل موجب شده تا فرآیند واکسیناسیون همواره با چالشهای زیادی در مناطق دورافتاده همراه باشد.دانشمندان سالهاست بر روی ایگزینهایی برای واکسنهای معمول کار می کنند. آنها در تلاش هستند تا واکسیناسیون را به فرآیندی بدون درد و راحت تر از سیستم فعلی تبدیل کنند و در این میان واکسن سرخک همواره از اهمیت بیشتری برخوردار بوده است.به تازگی گروهی از دانشمندان انستیتو فناوری جورجیا و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها از طراحی و تولید فناوری جدیدی موسوم به "وصله واکسنی" ویژه سرخک خبر داده اند که از اوایل سال ۲۰۱۷ استفاده از آن آغاز خواهد شد.دانشمندان معتقدند برخلاف تلاشهای قبلی که همواره موعد زمانی مشخصی برای رونمایی از محصولی مشابه اعلام می شد اما هیچگاه به مرحله عملیاتی نمی رسید، این بار اما از اوایل سال ۲۰۱۷ پیشرفته ترین نسخه بدون درد واکسیناسیون رونمایی می شود.از جمله ویژگیهای این فناوری جدید، پایداری از دماهای متغیر و عدم نیاز به نگهداری در یخچال یا سایر سیستمهای سرمایشی است.در حال حاضر برآورد می شود روزانه ۴۰۰ کودک در سراسر جهان به دلیل ابتلا به سرخک جان خود را از دست می دهند.
..................................
خبر: تلاش جدید ناسا برای کشف حیات بیگانه
ابتکارعمل جدید ناسا امیدها برای به نتیجه رسیدن جستجو جهت کشف نشانی از حیات ماورای زمینی را زنده نگه می دارد.
به تازگی آژانس فضانوردی آمریکا برنامه ویژه ای موسوم به The Nexus for Exoplanet System Science یا NExSS را ارایه کرده که طی آن موج تازه ای از تلاشها برای یافتن نشانی از حیات در جایی خارج از منظومه شمسی آغاز می شود.در این ابتکارعمل گروهی از دانشمندان علوم زمین شناسی، سیاره شناسی و اخترفیزیک تازه ترین اطلاعات خود را با هدف درک بهتری از وجود حیات احتمالی در سیاراتی خارج از منظومه شمسی به اشتراک می گذارند.نکته مهم اینجاست که کشف حیات فرازمینی و سیاراتی خارج از منظومه شمسی تنها مورد توجه اخترشناسان نیست و در این میان دانشمندان علوم آب و هواشناسی و سیاره ای نیز به این عرصه علاقمند هستند.در صدر این پروژه جدید از سه تن از برجسته ترین دانشمندان ناسا از مرکز تحقیقات ایمز، انستیتو علوم سیارت فرامنظومه شمسی و انستیتو مطالعات فضایی گادارد استفاده شده است. درحقیقت می توان گفت بخش اعظمی از تلاشهای جهانی برای یافتن نشانی از حیات فرامنظومه شمسی توسط دانشمندان این سه مرکز صورت می گیرد.ناتالی باتاهلا یکی از این سه دانشمندی محسوب می شود که در پروژه مأموریت "کپلر" به عنوان دانشمند اصلی حضور دارد. در این مأموریت تاکنون بیش از یکهزار سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده است و جالب اینکه ۳ هزار جرم فضایی دیگر نیز که احتمالا آنها نیز سیاره هستند به زودی تأیید می شوند! از باتاهلا به عنوان مغز متفکر پروژه کشف سیارات فرامنظومه شمسی یاد می شود.در این پروژه از محققان دانشگاههای مختلف از جمله استنفورد، کالیفرنیا در برکلی، کالیفرنیا در سانتاکروز، انستیتو فناوری کالیفرنیا، آریزونا، دانشگاه دولتی آریزونا، یل، مریلند و چند دانشگاه مطرح دعوت شده است تا عملا بزرگترین پروژه کشف حیات بیگانه کلید خورده باشد.
..................................
خبر: احتمال کشف حیات در دل سنگهای غنی از آهن مریخ
دانشمندان این احتمال را مطرح می کنند که شاید بتوان سرنخهایی درباره وجود حیات احتمالی در مریخ را در دل سنگ آهنهای کشف شده جستجو کرد.درحالی که تحقیق و مطالعه درباره یافتن نشانه هایی از حیات احتمالی در مریخ کار بسیاری دشواری است، اینجا و بر روی زمین گروهی از محققان به سراغ پارک ملی Yellowstone آمریکا رفته اند تا در برخی نقاط آن که شباهتهایی به مریخ دارد شرایط محیطی مورد نیاز برای کشف حیات احتمالی را مورد بررسی قرار دهند.اکثر مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته نشان از امکان حفظ مواد ارگانیکی در سنگها و صخره های غنی از سیلیکا دارد. این ماده منبع اصلی کشف ریزفسیلها بر روی زمین به شمار می آید.اما به تازگی محققان بررسی دقیق سنگهای حاوی آهن را به این امید آغاز کرده اند که این ساختارهای طبیعی مکانی مناسب برای ادامه حیات باشد. درحقیقت آنها به این نکته فکر می کنند که سنگهای غنی از آهن نشانی از وجود حیات را در خود داشته باشند.حفاری صورت گرفته در مریخ توسط مریخ نورد کنجکاوی که نشان از وجود اکسید آهن معدنی در این سیاره دارد .تاکنون در جریان مأموریتهای روباتیکی انجام شده بر روی مریخ نشانی از وجود حیات کشف نشده است. اما پیشتر مریخ نورد Spirit شواهدی از وجود رسوبات گرمابی در منطقه ای از مریخ موسوم به Home Plate کشف کرده بود که این خود نشان از جریان داشتن یک سیستم گرمابی در گذشته های دور این سیاره خشک و مملو از گرد و غبار دارد.همچنین مریخ نورد "کنجکاوی" نیز مشغول بررسی سنگها و صخره هایی است که غنی از آهن هستند. این مریخ نورد توانسته است ردپایی از این نوع سنگها در حفره Gale یعنی محل فرودش پیدا کند.در یکی از تصاویری که این روبات به زمین ارسال کرده است، نخستین حفاری هایی دیده می شود که حکایت از وجود مقادیر قابل توجهی هماتیت در آن نقاط دارد، ماده ای که از آن به عنوان اکسید آهن معدنی یاد می شود.
..................................
خبر: کود زیستی جایگزین کود شیمیایی می شود
پژوهشگران ایرانی، انواعی کود زیستی تولید کردهاند که جایگزین حداقل نصف کود شیمیایی فسفاته، ازته و پتاسه مصرفی در مزارع است؛ این کودهای زیستی نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی ارگانیک خواهند داشت.محمدکاظم ملبوبی مدیرعامل شرکت "زیست فناور سبز" با اشاره به تولید کودهای ارگانیک برای استفاده در مزارع گفت: با توجه به آثار زیانبار کودهای شیمیایی و تخریب محیطزیست، درصدد آن شدیم تا با تولید کودهای زیستی "بارور"، جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی پیدا کنیم تا ضمن حفظ محیطزیست در حوزه کشاورزی، شاهد توسعه پایدار نیز باشیم. وی افزود: شرکت زیست فناور سبز با هدف توسعه فناوریهای نوین کشاورزی در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد. این شرکت دانشبنیان علاوه بر تولید کودهای زیستی، اقدام به تولید کود "آلیپتاسه رویش" نیز کرده است که امکان مصرف آن بهصورت محلولپاشی یا استفاده در آبیاری وجود دارد.توسعه پایدار کشاورزی با تولید انواع کودهای زیستی ملبوبی با اشاره به رویکرد توسعه در کشاورزی گفت: هماکنون علاوه بر تولید کود زیستی "فسفاته بارور" (جایگزین حداقل نصف کودهای شیمیایی فسفاته)، کودهای زیستی ازتوبارور، (جایگزین حداقل نصف کود شیمیایی ازته یا اوره) و پتابارور-۲، (جایگزین حداقل نصف کود شیمیایی پتاسه) نیز از دیگر محصولات تولیدی این شرکت به شمار میرود؛ این بدین معناست که NPK به صورت زیستی در اختیار کشاورزانی قرار میگیرد که قصد تولید محصولات ارگانیک را دارند.این فعال حوزه زیست فناوری با اشاره به تولید انواع کودهای زیستی بیان کرد: از محصولات دیگر این شرکت، سولفوبارور است که در کنار کودهای گوگردی بهترین پایین آورنده PH خاک بهحساب میآید.این فعال فناور همچنین در مورد طریقه مصرف کود فسفاته رویش گفت: کشاورزان میتوانند بهجای میزان نصف کود شیمیایی مصرفی در کنار بارور از این کود استفاده کنند، چراکه با کود زیستی "فسفاته بارور" ، سازگاری دارد و نیز به علت مایع بودن استفاده از آن در آبیاری بسیار آسان است.ملبوبی در مورد تولیدات سالانه این شرکت دانشبنیان اضافه کرد: شرکت "زیست فناور سبز" توانسته است با تلاش شبانهروزی و رویکرد توسعه در بخش کشاورزی تولیدات خود را در زمینه های مختلف افزایش دهد.مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به فعالیتهای انجامشده در حوزه صادرات تصریح کرد: در بخش صادرات تاکنون بهصورت محدود عمل کردهایم و تنها با کشورهای افریقایی مذاکراتی داشتهایم که امیدواریم بتوانیم در این زمینه بیش از پیش فعالیت داشته باشیم. وی در زمینه محصولات مشابه وارداتی اضافه کرد: با توجه به اینکه این محصولات یک فناوری ایرانی است، مشابه خارجی ندارد و محصولاتی از این دست در دنیا با مشکلاتی همچون قیمتهای بسیار بالا و محدودیت تاریخ استفاده از آن مواجه اند و قابلیت رقابت با محصولات با کیفیت ایرانی را ندارند.ملبوبی با اشاره به مضرات استفاده از کودهای شیمیایی گفت: استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی با توجه به آثار زیانبارشان در آب و خاک، عاملی بر تخریب محیطزیست محسوب میشوند علاوه بر این تاثیر نامطلوبی بر سلامت محصولات کشاورزی دارند که حذف هر میزان از آن ها به معنای سلامت بیشتر محصولات و سالم ماندن محیط زیست است.
..................................
خبر: ساخت شبیه ساز نور خورشید برای آزمایشهای فیزیک و اپتیک در کشور
محققان پارک علم و فناوری استان سمنان بر اساس استانداردهای فیزیک دستگاه "شبیه ساز خورشید" برای انجام آزمایشهای حوزه فیزیک و اپتیک عرضه کردند.
علی عسگری، مجری طرح خاطرنشان کرد: "شبیه ساز نور خورشید" با لامپهای LED که در آن نصب شده است محدوده فرکانسی متناسب با طول موج را به کاربر میدهد از این رو محقق با استفاده از این دستگاه قادر است نور خورشید را شبیه سازی کند.وی با بیان اینکه معمولا رسیدن نور خورشید تابعی از شرایط جوی است، اظهار داشت: گاهی اوقات لازم است که تستهای مربوطه، شب هنگام و مستقل از شرایط محیطی انجام شود و این دستگاه امکاناتی را فراهم میکند که نور خورشید مورد نیاز در هر زمانی در اختیار باشد.عسگری، تاباندن فرکانس معین به نمونهها را از مزایای این دستگاه ذکر کرد و ادامه داد: این دستگاه به دلیل مجهز بودن به لامپهای مناسب قادر است فرکانس متناسب با طول موج را به نمونه بتاباند ضمن آنکه میتواند طیف کامل AM 1.5 که بین 400 تا هزار و 500 را تست کند.مجری طرح قابلیت اتصال به رایانه شخصی را از دیگر ویژگیهای این دستگاه نام برد و خاطر نشان کرد: با اتصال دستگاه به PC میتوان اطلاعات را به رایانه منتقل کرد.وی با تاکید بر اینکه دستگاه شبیه ساز نور خورشید بر اساس استانداردهای فیزیکی AM 1.5 ساخته شده است، اضافه کرد: این دستگاه طیف نور خورشید AM 1.5 بین بازه 400 تا هزار و 100 نانومتر را پوشش میدهد و توانایی تابش مجزا هر دسته از طول موجها برای کاربردهای خاص را دارد.عسگری با بیان اینکه این دستگاه مجهز به محفظه فیلتر شده و تاریک برای انجام تستهای آزمایشگاهی دقیق و در بازه فرکانسی خاص است، اضافه کرد: از این دستگاه می توان برای تست لایه نشانی بر روی نمونهها استفاده کرد و تشخیص داد که تا چه حد نمونهها به استانداردهای سلولهای خورشیدی نزدیک اند.وی تصریح کرد: این دستگاه در آزمایشگاههای تحقیقاتی فیزیک و اپتیک کاربرد دارد.
..................................
خبر: جدیدترین ابرقاره زمین در حال شکلگیری است
یک دانشمند استرالیایی مدعی است که فاجعه زمینلرزه نپال که بیش از 4800 کشته و 9200 زخمی برجای گذاشت، نشان میدهد که تودههای زمین در حال تشکیل یک ابرقاره جدید هستند. دکتر ژنگ شیانگ لی، از دانشگاه کورتین در استرالیا که برای بررسی چگونگی حرکت صفحات تکتونیکی هند و اوراسیا، به کشور نپال سفر کرده بود، بر این باور است که تا 200 میلیون سال آینده ابرقاره جدید آماسیا شکل خواهد گرفت.محققان اکنون با استفاده از روشهای جدید میتوانند به بررسی تغییراتی که در دهها میلیون سال آینده رخ خواهند داد، بپردازند.دکتر لی در بررسیهای خود در نپال دریافت که هند، اوراسیا و سایر صفحات تکتونیکی به آهستگی در حال نزدیک شدن به یکدیگر بوده و طی 50 تا 200 میلیون سال آینده قاره آماسیا را شکل خواهند داد.نظریه ابرقاره آماسیا چیز جدیدی نیست؛ در سال 2012 یک تحقیق نشان داد که مرکزیت این ابرقاره احتمال در قطب شمال قرار خواهد گرفت. بر اساس این پژوهش، آمریکای شمالی و جنوبی به هم برخورد کرده، دریای کارائیب و اقیانوس قطب شمال ناپدید خواهند شد و آسیا به آمریکا خواهد پیوست.صفحه هند که در حال حاضر به اوراسیا متصل است، هر سال چند سانتیمتر به سمت شمال حرکت کرده و باعث فعالیت تکتونیکی میشود.
سایر قارهها نیز به سوی یکدیگر حرکت میکنند. اقیانوس اطلس سالانه چند سانتیمتر کوچکتر شده که در نهایت باعث برخورد آمریکا با اوراسیا خواهد شد؛ همچنین قاره
استرالیا سالانه حدود هفت سانتیمتر به سمت آسیا حرکت کرده و به آماسیا خواهد پیوست.دانشمندان با استفاده از روشهای جدید توموگرافی لرزهای وضوح بالا، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و قدرت محاسباتی فزاینده قادر هستند تا این تغییرات را با جزئیات زیاد پیگیری کنند؛ برای مثال آنها میتوانند این تغییرات را با ابرقارههای قدیمی رودینیا و پانگهآ مقایسه کنند که به ترتیب در یک میلیارد سال و 300 میلیون سال قبل شکل گرفته بودند.ابرقاره پانگهآ که 300 میلیون سال قبل شکل گرفته بود، آفریقا را در مرکزیت خود داشت و حدود 100 میلیون سال بعد از آن با شکلگیری اقیانوس آتلانتیک به شکل هفت قاره امروزی تقسیم شد.به اعتقاد محققان، پانگهآ سومین ابرقاره از چهار ابرقاره تاریخ زمین محسوب میشود. پیش از آن، ابرقاره رودینیا در حدود یک میلیارد سال قبل و نونا در حدود 1.8 میلیارد سال پیش شکل گرفته بودند.ایده کشش قارهای در سال 1912 توسط آلفرد وگنر، دانشمند آلمانی برای توضیح شکل کشورهای زمین که مشابه قطعات پازل در کنار هم قرار میگرفتند، ارائه شد.سطح زمین از هفت صفحه بزرگ و چندین صفحه کوچک تکتونیکی تشکیل شده که با سرعتهای متفاوت از چند میلیمتر گرفته تا چند سانتیمتر در سال مشابه رشد ناخن انسان حرکت میکنند؛ اصطکاک بین این صفحات باعث بروز زمینلرزه میشود.
................................
خبر: در رقابتهای تنیس ویمبلدون انجام میشود
طرفداران تنیس ویمبلدون امسال حق ندارند دستههای عکاسی سلفی مونوپاد را با خود با ورزشگاه بیاورند.
رقابتهای تنیس گرنداسلم ویمبلدون تازهترین رخداد ورزشی است که استفاده از مونوپاد در آن ممنوع میشود و مسئولان برگزاری این رقابتها آن را "مایه دردسر" میدانند.
زمین تنیس "آل انگلند" اعلام کرد این تصمیم بر این منظور اتخاذ شده که دستههای مونوپاد مانع لذت بردن دیگر تماشاچیان حین تماشای این مسابقات نشود.استفاده از دستههای عکاسی سلفی این روزها به وفور در اماکن ورزشی و تفریحی دیده میشوند.در پشت بلیت بازیهای تنیس ویمبلدون نوشته شده که به همراه داشتن مونوپاد در این رقابتها ممنوع است.
..................................
خبر: "یونسکو" متخصصان جوان را جذب می کند
فراخوان برنامه متخصصان جوان در سال ۲۰۱۵ برای جذب در سازمان جهانی یونسکو منتشر شد.
برنامه متخصصان جوان یونسکو با هدف بهبود توزیع جغرافیایی کارکنان دبیرخانه یونسکو از طریق جذب افراد متخصص جوان تدوین شده است.
کمیسیونهای ملی یونسکو در کشورهای عضو سازمان می توانند ۱۵ نفر داوطلب واجد شرایط را به یونسکو معرفی کنند. این انتخاب و معرفی بر مبنای معیارهای اعلامشده از طرف یونسکو انجام میشود.داوطلبان باید دارای شرایط اعلام شده باشند.سن آنها تا تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵ حداکثر ۳۲ سال باشد. یعنی متولد سال ۱۹۸۳ باشند. دارنده مدرک عالی دانشگاهی و بهتر است در یکی از حوزههای زیر تخصص داشته باشند یا مدرک دانشگاهیشان در یکی از حوزههای آموزش: برنامهریزی آموزشی، آموزش تطبیقی، اصول اصلاحات در آموزش، مدیریت منابع انسانی، مدیریت تجاری (Business Administration)، علوم طبیعی: علوم طبیعی زیست محیطی، علوم انسانی و اجتماعی: علوم انسانی و اجتماعی (دگرگونیهای اجتماعی، سیاستگذاری، جوانان و گفتگوی بین فرهنگی)، فرهنگ: حقوق بینالملل، ارتباطات و اطلاعات: علوم اطلاعاتی یا ارتباطی، روابط خارجی: روابط بینالملل، علوم سیاسی، حقوقی: حقوق بینالملل، حقوق قراردادها، حقوق تجاری یا اداری و مدیریت مالی: مالی، حسابداری، حسابرسی باشند.تسلط کامل به زبان انگلیسی یا فرانسه داشته باشند. مسلط بودن بر این دو زبان کاری یونسکو نیز بسیار خوب است. علاوه بر این موارد داوطلبان بر اساس شایستگی، داشتن دستاوردهای کاری مهم و تعهد به رسالت یونسکو انتخاب میشوند. داشتن تجربه کار تخصصی اهمیت دارد، اما ضرورت ندارد.امسال بخش مدیریت منابع انسانی یونسکو از داوطلبان منتخب میخواهد تا در چارچوب برنامه صرفهجویی در کاغذ سازمان، فرمهای آنلاینی را که فقط برای این برنامه تهیه شده است تکمیل کنند. داوطلبان منتخب، مصاحبه آنلاین نیز خواهند داشت و پس از آن با گروهی که از میان برگزیدگان انتخاب شدهاند، برای مرحله نهایی مصاحبه می شوند. افراد انتخابشده برای مدت یکسال در پست p۱/p۲ به عنوان کارمند دائم یونسکو در سازمان مشغول بهکار میشوند. البته دوره استخدامی در دفترهای منطقهای یا مقر یونسکو میتواند از یکسال هم بیشتر باشد. سال اول به فراگیری اطلاعات در مورد یونسکو و نظام ملل متحد و همینطور فراگیری مهارتهای لازم برای کار در حوزههای مختلف فعالیت یونسکو سپری میشود.تجدید قراردادها به نتیجه ارزیابی فعالیت این افراد در ۹ ماه شروع کارشان بستگی دارد. در صورت مثبتبودن این ارزیابی، قراردادها تمدید می شود و آنان به عنوان کارمند عادی یونسکو تلقی میشوند.داوطلبان واجد شرایط می توانند شرح سوابق علمی تجربی خود را (حداکثر سه صفحه) به همراه اسکن تصویر صفحه اول شناسنامه، تصویر آخرین مدرک تحصیلی و یک صفحه توضیح در خصوص علاقهمندی آنها به این برنامه (به زبان انگلیسی یا فرانسه) و مدرکی معتبر دال بر تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه و یا هر دو را به کمیسیون ملی یونسکو- ایران حداکثر تا اول تیر ۱۳۹۴ ارسال کنند.
..................................
خبر: اولویتهای وزارت بهداشت برای حمایت از طرحهای فناورانه سلامت
درمان و آموزش پزشکی با هدف کسب ، توسعه و انتقال دانش فنی و تحقق فرایند نوآوری در بخشهای ساخت و تولید فناوریهای سلامت فراخوان حمایت از این طرحها را
اعلام کرد.بر اساس این فراخوان منتشره، حمایت از طرحهای فناوری حوزه سلامت در محورهای تجهیزات پزشکی، واکسن و فراوردههای بیولوژیکی، مواد و تجهیزات آزمایشگاهی (IVD)، تجهیزات توان بخشی، گیاهان دارویی و طب سنتی، سلول درمانی و طب ترمیمی، فناوری اطلاعات و رباتیک پزشکی، تولید مواد اولیه داروئی، مواد اولیه آرایشی و بهداشتی، غذا، سموم حلالها و مواد شیمیائی و دندانپزشکی است.این فراخوان حمایت از طرحهای فناوری سلامت همچنین به دنبال همگرایی بین بخش علمی و صنعتی و بهره گیری از دانش ملی برای تبدیل علم به ثروت در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی ،نقشه جامع علمی و همچنین سند چشم انداز ۱۴۰۴ است که بر اساس آن این کار از طریق کمک به توسعه فناوریهای دانش بنیان به منظور بهره مندی از نتایج آن، کمک به توانمند سازی علمی و فنی بخش خصوصی کشور و کمک و حمایت از طرح های فناورانه و نوآورانه محصولمحور مشترک دانشگاه و صنعت منطبق بر نیازهای نظام سلامت کشور صورت میگیرد.طرحها باید منجر به کسب، و یا توسعه دانش فنی در داخل کشور شود. ماهیت علمی داشته و از فناوری های متوسط و پیشرفته استفاده کند و قلمرو بکارگیری و بهره مندی از نتایج آن در مقیاس ملی و فرا ملی باشد. همچنین این طرحها باید منجر به تولید محصول قابل استفاده در نظام سلامت شوند. اجرای طرح با همکاری کامل بین صنعت و دانشگاه بوده (با اولویت تاسیس شرکت های دانش بنیان) و قابلیت اخذ استاندارهای لازم ملی و بین المللی را دارا باشد.همچنین طرح ها باید دارای فناوری و یا نوآوری جدی در مقایسه با محصولات موجود در بازار داخل کشور باشد. در صورت انتقال تکنولوژی در بازه زمانی مشخص منجر به انتقال دانش فنی شود. پاسخگوی نیازهای فناورانه برنامههای میان مدت و درازمدت رشد و توسعه کشور باشد. طرح های ارائه شده تا حد امکان دارای ثبت اختراع و یا پتنت باشد. مجری در خصوص طرح ارائه شده حتی الامکان دارای مقاله چاپ شده در مراجع معتبر باشد. طرح های ارائه شده ترجیجا موفق به کسب جایزه از جشنواره های معتبر داخلی و بین المللی شده باشند.در خصوص تولید مواد اولیه، کسب دانش فنی تولید مواد اولیه در مقیاس صنعتی مدنظر است. جهت تولید صنعتی مواد اولیه، محل تولید باید مشخص باشد و در صورت نیاز به همکاری شرکتهای تولیدی قرارداد با شرکت مربوطه الزامی است. قرارداد تولید شکل نهایی دارو (Finish Product) با شرکت تولید کننده نیز الزامی است.متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت دفتر توسعه فناوری سلامت در وبگاه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اولویت ها و کاربرگ های مربوطه را دریافت کرده و فرم های آن را تکمیل کنند.طرح ها بر اساس فلوچارت مندرج در بخش گروه فناوری های تخصصی سایت دفتر توسعه فناوری سلامت بررسی میشود .نحوه حمایت از طرح ها شامل معرفی مجری به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت استفاده از تسهیلات و معرفی به صندوق های غیر دولتی حمایت از پژوهش و فناوری سلامت جهت استفاده از تسهیلات است.
خبر: GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی چهارشنبه 9 اردیبهشت
گلدICTPRESS - خبرهای طلایی امروز 9 اردیبهشت 94 به اطلاع شما مخاطبان عزیز می رسد.
شماره خبر: 22284