ICTPRESS گزارش می دهد :
خبر:ناسا به دنبال حفظ تناسب اندام در فضا
ناسا در آخرین مطالعه خود به دنبال چگونگی حفظ تناسب اندام فضانوردان در فضاست و برنامههایی را برای رسیدن به اهداف مطلوب در این زمینه اجرا کرده است.
حتی با ورزشکردن مکرر، فضانوردانی که بازههای زمانی طولانی را در فضا سپری میکنند، ضعف عضله، تحلیل استخوان و شرایط قلبیعروقی را تجربه میکنند. دلیل این امر آن است که آنها باید زندگی روزانه را با وجود فقدان جاذبه بگذرانند.
مطالعه "آموزش ایروبیک و مقاومت یکپارچه برنامه تحقیقات انسانی ناسا" که iRAT نیز خوانده میشود، برای ارزیابی استفاده از آموزش تمرینی شدید و برای به حداقلرساندن تحلیل عضله، استخوان و عملکرد قلبیعروقی در ایستگاه بینالمللی فضایی، به تازگی تکمیل شده است.
در این برنامه، فضانوردان برای سالمماندن در فضا شش روز در هفته به مدت دو و نیم ساعت و بسیاری از آنها هفت روز در هفته را ورزش میکردند.
آنها همچنین هر دوی تمرینات مقاومتی و قلبی را برای قوینگهداشتن عضله و استخوانهایشان انجام میدهند.
دکتر "لوری پلوتز-سیندر"، بازرس ارشد این مطالعه، گفت: نظریه موجود این بود که انجام تمرین مقاومتی و ورزش آیروبیک در میان آن به فضانوردان کمک میکند در ایستگاه بینالمللی فضایی تناسب اندام خود را حفظ کنند. این موضوع به ویژه برای افرادی که به مریخ سفر میکنند، از اهمیت خاصی برخوردار است.
یک برنامه مشابه به نام Sprint نیز بر روی فضانوردان ایستگاه بینالمللی فضایی در حال اجراست. هر دوی برنامههای Sprint و iRAT از رژیمهای ورزشی و تجهیزات مشابه استفاده میکنند.
برای انجام این مطالعه، شرکتکنندگان به سه گروه تقسیم شدند؛ یکی از این تیمها، گروه کنترل بود که هیچ ورزشی نمیکرد و گروه دوم، روزانه تمرین میکرد. گروه سوم نیز که همگی مرد بودند، تمرین میکردند و روزانه درمان تستوسترون را از سر می گذراندند. تمامی شرکتکنندگان رژیم کنترلشده 55 درصد کربوهیدرات، 30 درصد چربی و 15 درصد پروتئین را مصرف میکردند.
دو گروه برنامه تمرین وزنهبرداری را سه روز در هفته و ورزش ایروبیک را شش روز در هفته از سر میگذراندند. تمرین ایروبیک شدید در وقفه زمانی و ورزش ایروبیک مداوم نیز در روزهای متناوب انجام میشد.
وقفههای ایروبیک شامل تلاشهای حداکثر و نزدیک به حداکثر با تمرین 30 ثانیهای بر روی تردمیل بود. تمرینهای دیگر اندکی سبکتر بودند.
این مطالعه که در دسامبر سال 2014 تکمیل شد، موفقیت کلی در بر داشت. محققان دریافتند ورزش وقفهای شدید به همراه وزنهبرداری و رژیم متعادل با تحلیل عضلانی، تحلیل استخوان و شرایط قلبیعروقی مقابله میکند.
...................................
خبر: تغییر رنگ چشم در ۲۰ ثانیه
به تازگی پزشکان توانستهاند فقط در ۲۰ ثانیه توسط لیزر، رنگ چشم را از قهوهای به آبی تغییر دهند.
به تازگی پزشکان قادر به تغییر رنگ چشم با لیزر شدند؛ این روش جدید در کالیفرنیا توسعه داده شده است و در حال حاضر در چندین کشور در دسترس است.
با اینکه عمل با لیزر در ایالات متحده کاملاً مورد تأیید نبود، 37 نفر در مکزیک و کاستاریکا این عمل را تجربه کردند و چشم خود را با عمل لیزر از قهوهای به آبی برگرداندهاند.
هزینه عمل لیزر برای تغییر رنگ چشم حدود 5 هزار دلار است که حدود 4 هزار و 700 یورو میشود.
این عمل لیزر اضافه کردن رنگ در چشم نیست بلکه چشمهای قهوهای رنگ دارای رنگدانهای هستند که میتوان توسط لیزر با لایه برداری، رنگ آن را از قهوهای به آبی تبدیل کرد.
چشمهای آبی این رنگدانه را ندارند و به دلیل پخش و عبور نور مرئی از عنبیه نمیتوان رنگ چشم آنها را تغییر داد. به عبارت دیگر نور رنگارنگی که توسط چشم درک میشود، سایههای آبی رنگ است که در چشم منعکس میشود به همین دلیل افرادی که دارای چشم آبی هستند نمیتوانند این عمل را انجام دهند.
افرادی که چشم قهوهای دارند، لایهای به نام استروما در مقابل چشم آنها قرار میگیرد که حاوی مقدار قابل توجهی ملانین است؛ این رنگدانه باعث تغییر رنگ مو و پوست نیز میشود. ملانین اجازه میدهد چشم بتواند بهتر نور را منعکس کند که این کار با چشمهایی با رنگ قهوهای امکان پذیر است؛ برای تبدیل رنگ قهوهای به آبی یک لایه نازک از رنگدانه باید برداشته شود.
دکتر "گرِگ هومر" رئیس مرکز پزشکی استروما به CNN گفت: در واقع در تمام چشمهای قهوهای رنگ، یک چشم آبی نهفته است. تنها تفاوت بین چشم قهوهای و چشم آبی این است که لایه بسیار نازک رنگدانه در سطح چشم قهوهای رنگ وجود دارد که اگر رنگدانه حذف شود نور میتواند در فیبرهای استروما وارد شود و چشم به رنگ آبی تبدیل شود.
در آمریکا در مطالعات اولیه این عمل را تضمین کردهاند و پزشکان گفتهاند هیچ خطری در این عمل وجود ندارد اما آزمایشهای بالینی آن در سالهای آینده انجام خواهد شد.
..................................
خبر: کفشهای فناوری با قابلیت جالب برای زنان
محققان حاضر در پروژهای متعلق به اتحادیه اروپا ابزاری ارائه دادهاند که اندازه کفش را با پای کاربر سازگار میکند.
برای زنان، پوشیدن کفش به اندازه پا از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا در غیر این صورت، آنها دچار اختلالاتی مانند پینه پا یا رشد ناخن در درون پا میشوند.
ابزار جدید پروژه اروپایی DemoShopInstantShoe این مشکل را حل و اندازه کفش را با پا سازگار میکند. برای استفاده از این سیستم، زنان باید در فروشگاهی کفش بخرند که از این فناوری استفاده میکند.
کفشهای خریداری شده، عادی خواهند بود اما بخش فوقانی آنها دارای لایهای متشکل از مادهای خاص است که با چسب، بین لایه درونی نرم کفش و چرم بیرونی قرار گرفته است. این لایه میانی شامل فیبرهای چرمی و سیمهای تولیدشده از نیتینول است که نیتینول خود نوعی آلیاژ متشکل از اتمهای نیکل/تیتانیوم بوده و حافظهدار است.
نیتینول که بیشتر به شکل سیم مورد استفاده قرار میگیرد، اولین بار در سال 1962 میلادی به طور تصادفی در آزمایشگاه نیروی دریایی امریکا کشف شد. آلیاژهای حافظهدار مانند نیتینول دستهای از مواد هوشمند هستند که نسبت به تغییر ویژگیهای محیط اطرافشان واکنش نشان میدهند. این مواد را حافظهدار مینامند زیرا میتوان آنها را به هر شکلی در آورد و سپس با یک عامل خارجی (مانند گرمکردن یا جریان الکتریسیته) به حالت اولیه برگرداند؛ به همین دلیل گفته میشود که این مواد شکل اولیه خود را به خاطر میآورند.
نوعی ابزار قابلحمل حاضر در فروشگاه به نام DOME از پای زنان اسکن میگیرد و دادههای حاصل از این اسکن به سیستم دیگری به نام Shoptool مخابره خواهد شد تا بخش فوقانی کفش را حرارت داده و آن را بر اساس اندازه دقیق پای خریدار قالببندی کند.
این موضوع موجب شخصیسازی کفش میشود و در عین حال زیبایی آن را حفظ میکند. در صورتی که فرد نخواهد از این کفش استفاده کند، سیستم ابداعی آن را به شکل عادی برمیگرداند.
کنسرسیوم اروپایی DemoShopInstantShoe از شش سازمان از کشورهای اسپانیا، فرانسه، سوییس و پرتغال تشکیل شده و اواخر سال جاری میلادی ابزار جدید را تجاریسازی خواهد کرد.
..................................
خبر: ردیاب دود پیشرفته با قابلیت هشدار سوانح احتمالی
یک شرکت امریکایی به تازگی نوعی ردیاب خانگی دود ارائه داده که توانایی شناسایی تمامی انواع دود و منوکسیدکربن را دارد و همچنین رخداد سوانح احتمالی را به کاربر هشدار میدهد.
ویژگی که سامانه Halo MX را قابلتوجه کرده، توانایی آن برای دریافت هشدارهای طبیعی بر روی یک آلارم دود است.
این موضوع شاید در عصر تلفنهای همراه و اینترنت بدیهی به نظر برسد اما در طول رخدادهای طبیعی سیگنالهای تلفن همراه و همچنین برق قطع میشوند.
این ویژگی سامانه ابداعی ساخت شرکت Halo Smart Labs، به کاربر امکان شناسایی وقوع توفان در ناحیه محل سکونت وی را حتی بدون استفاده از تلویزیون یا اینترنت میدهد.
نوعی باتری پشتیبان که میتواند تا هفت روز کار کند، در درون سامانه کار گذاشته شده بنابراین چنانچه برق برای مدت زمان قابلتوجهی قطع شود، کاربران باز هم قادر خواهند بود هشدارهایی شامل اطلاعات ارزشمندی درباره مسیرهای تخلیه جمعیت از منطقه خطر، پناهگاه و مکانهای آب آشامیدنی ایمن را دریافت کنند.
به جز ویژگی هشدار سوانح طبیعی، Halo MX همچنین میتواند آتشسوزیهای کند و سریع و همچنین منوکسیدکربن را به سرعت شناسایی کند.
این فناوری به سیستمهای خانگی هوشمند متعدد متصل میشود و دارای برنامه نرمافزاری گوشی هوشمند همراهی است که به کاربران امکان دریافت هشدار از هر نوعی را با استفاده از تلفن همراه فراهم میکند.
ابزار ابداعی دارای حلقه نوری است که بر اساس نوع هشدار، رنگ آن تغییر میکند و میتوان به عنوان روشنایی در شب نیز از آن استفاده کرد.
..................................
خبر: پیشگام صنعت شوینده ایران تقدیر می شود
در پایان نخستین هفته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از مهندس شیمی برجسته سال 93 و پیشگام صنعت شوینده ایران تقدیر می شود.
حسین قرنفلی، دبیر اجرایی روز مهندسی شیمی در این خصوص گفت: هفته مهندسی شیمی از روز شنبه دوم خردادماه برای نخستین بار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز به کار کرد و تا روز چهارشنبه ششم خردادماه ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: معرفی پروژه های تحقیقاتی دانشجویان دکتری مهندسی شیمی و تشریح آینده شغلی دانشجویان از برنامه های هفته مهندسی شیمی بود.
دبیر اجرایی روز مهندسی شیمی افزود: در حاشیه برگزاری این هفته نمایشگاه کتاب با محوریت کارآفرینان کشور نیز برگزار شد.
قرنفلی اضافه کرد: در آخرین روز از هفته بزرگداشت مهندسی شیمی طی مراسمی از مهندس داوود عابدی آملی، مهندس شیمی برجسته سال 93 تقدیر خواهد شد.
وی تاکید کرد: هدف از برگزاری هفته بزرگداشت مهندسی شیمی افزایش تعامل میان صنعت و دانشگاه است.
..................................
خبر: فراخوان متن کامل مقالات ارائه شده در ششمین همایش علوم شناختی برای نمایه در "IEEE Xplore"
پژوهشکده علوم شناختی به عنوان برگزارکننده ششمین همایش بینالمللی علوم شناختی (ICCS 2015) سرگرم جمع آوری متن کامل مقالات ارائه شده در همایش برای انتشار و نمایه شدن توسط انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) است.
پژوهشکده علوم شناختی از شرکت کنندگانی که خلاصه مقاله آنها مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفت و به صورت سخنرانی یا پوستر در ششمین همایش (ICCS 2015) ارائه شد، دعوت میکند در صورت تمایل متن کامل مقاله خود را تا تاریخ حداکثر 10 خرداد ماه امسال فقط از طریق رایانامه iccs@iricss.org جهت داوری مجدد و در صورت پذیرش انتشار و نمایه شدن ارسال کنند.
مقاله ارسالی باید حاوی چهار هزار تا شش هزار کلمه و به زبان انگلیسی (بدون اشتباهات دستور زبان املا و یا تایپ) و کاملاً مطابق با الگو و قالب تعیین شده از سوی IEEE باشد. مقالههای با تعداد کلمات کمتر یا بیشتر و یا خارج از الگوی مشخص شده، مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.
همچنین هزینه بررسی، ویرایش و انتشار دیجیتالی و نمایه هر مقاله برابر با دو میلیون و پانصد هزار ریال (معادل دویست و پنجاه هزار تومان) و غیر قابل استرداد است. این مبلغ قابل پرداخت به شماره حساب: 1-719367-810-810، شماره شبا: 070560081081000719367001 IR، شماره کارت: 6219861001923514، همگی به نام پژوهشکده علوم شناختی نزد بانک سامان شعبه فاطمی, کد 810 است. ضروری است روگرفت سند پرداخت هزینه به انضمام متن کامل مقاله ارسال شود.
پژوهشکده علوم شناختی با همکاری انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) متن کامل مقالات ارائه شده در ششمین همایش بینالمللی علوم شناختی (ICCS 2015) را به صورت برخط و تحت مجموعه (ICCS 2015) در سامانه IEEE Xplore منتشر و نمایه میکند. IEEE از جمله حامیان ششمین همایش بین المللی علوم شناختی است.
ششمین همایش دوسالانه علوم شناختی از هفتم تا نهم اردیبهشت ماه 1394 در مرکز بینالمللی همایشهای رازی برگزار شد. هفتمین همایش (ICCS 2017) در سال 1396 برگزار میشود.
..................................
خبر: شناسایی ژنهای دخیل در بروز یک تومور مغزی نادر کشنده کودکان
محققان بیمارستان تحقیقاتی اطفال سنت جود در امریکا سه ژن را شناسایی کردهاند که در شکلگیری تومور مغزی سرطان شبکه مشیمیه (CPC) نقش اصلی را ایفا میکنند.
این دستاورد میتواند زمینه لازم برای ارائه درمانهای کارآمدتر جهت مقابله با این سرطان نادر اما کشنده را فراهم کند.
ژنهای TAF12، NFYC و RAD54L در ترمیم و تنظیم دیانای دخیلاند و محققان نشان دادند تومور CPC دست کم یک نسخه اضافی از هر یک از آنها را دارند. دانشمندان نشان دادند این ژنهای اضافی با یکدیگر برای شکلگیری و حفظکردن تومور همکاری میکنند.
محققان همچنین شواهدی را یافتند مبنی بر این که داروهایی موسوم به مهارکنندههای ATR که برای درمان سرطان در حال تولید هستند، شاید علیه تومور CPC کارآمد باشند.
این داروها با مسدودکردن آنزیمهای خاص ترمیم دینای تومور عمل میکنند و آسیبپذیری سلولهای تومور در مقابل شیمیدرمانی یا پرتودرمانی را افزایش میدهند.
یافتههای جدید نشان میدهد مختلکردن فرآیند حفظ و ترمیم دیانای نرمال، نقش مهمی را در ایجاد تومور CPC دارد.
از 50 بیمار کودک مبتلا به CPC که هر ساله در ایالات متحده شناسایی میشوند، دو سوم آنها جان خود را از دست میدهند. در حالی که CPC هم در کودکان و هم در بزرگسالان رخ میدهد، اما اکثر بیماران زیر دو سال یا جوانترند.
مطالعه جدید دانشمندان به شناسایی نخستین عاملان این تومور و ارائه مسیر درمانی به بیماران کمک خواهد کرد.
استراتژی به کاررفته در درمان انکوژنهای CPC به محققان در شناسایی انکوژنهای دیگری کمک میکند که در شکلگیری سرطانهای دیگر بزرگسالان و کودکان نقش مهمی ایفا میکند.
از 23 فرد مبتلا به CPC در این مطالعه، 61 درصد آنها دست کم دارای یک نسخه اضافی کروموزوم 1 بودند و این کروموزوم حامل 2000 ژن است. این در حالی است که تاکنون هیچ شیوه مناسبی برای تعیین این موضوع که کدام یک از این ژنها برای پایهریزی و حفظ سرطان مهم بودند، ارائه نشده بود.
................................
خبر: ساخت میکروتراشه شکار خوشههای گریزپای سلولهای سرطانی با همکاری دانشمند ایرانی
دانشمندان با همکاری "مهناز زینالی" دانشمند ایرانی حاضر در بیمارستان عمومی ماساچوست، تراشه میکروسیالی ارائه دادهاند که میتواند خوشههای نادر سلولهای سرطانی در حال گردش در بدن را شکار کند.
این موفقیت که به رهبری "مهمت تونر"، پروفسور جراحی، انجام شد، دیدگاههایی جدیدی درباره گسترش سرطان در بدن ارائه میدهد.
سلولهای توموری در حال گردش (CTCs)، سلولهایی هستند که از تومور جداشده و در سراسر جریان خون بیمار سرطانی حرکت میکنند.
سلولهای تومور در حال گردش منفرد، بینهایت نادر بوده و تعداد آنها یک در هر یک میلیارد سلول است؛ این سلولها میتوانند در اندامهای دوردست بدن سکنی گزیده و دانشمندان معتقدند این یکی از حالتهای گسترش سرطان در بدن است.
در این میان، گروهها یا خوشههای کوچک سلولهای سرطانی در حال گردش، حتی نادرتر از سلول سرطانی در حال گردش منفرد هستند. در حالی که دانشمندان بیش از 50 سال است از وجود این خوشهها آگاهی دارند، اما نقش گسترش و انتشار آنها در متاستاز به طور کامل بررسی نشده بود زیرا این خوشهها بسیار گریزپا هستند.
پیشرفتهای اخیر در فناوریهای زیستپزشکی محققان را قادر میسازد سلولهای سرطانی در حال گردش را شکار کنند و میتوان این فناوریها را در شکار خوشهها نیز به کار برد. این خوشهها گاهی به همراه سلولهای سرطانی منفرد شکار میشوند.
با این حال، تراشه میکروسیال جدید مهناز زینالی و همکارانش به طور ویژه برای شکار خوشههای سلولهای سرطانی در حال گردش ساخته شده است.
این ابداع، فرصت بینظیری برای شکار این گروههای بینهایت نادر سلولهای سرطانی و تحلیل آنها به شیوه تقریبا غیرتهاجمی در اختیار میگذارد.
فناوری جدید موسوم به "خوشه تراشه" (Cluster-Chip)، نقش مهمی را در پیشگیری از بروز متاستاز سرطانی و همچنین ارائه راهکارهایی برای زیستشناسی سلول سرطانی شخص ایفا خواهد کرد.
..................................
خبر: ضرورت بکارگیری سلولهای بنیادی در علوم دندانی و ضایعات استخوانی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی بر ضرورت بکارگیری سلولهای بنیادی در درمان ضایعات استخوانی و دندانپزشکی تأکید کرد.
دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در حاشیه بازدید از پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و آزمایشگاههای مهندسی بافت این دانشکده بر اهمیت و ضرورت بکارگیری سلولهای بنیادی در درمان بیماران دارای مشکل ضایعات استخوانی و دندانپزشکی بسیار تأکید کرد و برای انجام حمایت و کمکهایی از سوی معاونت علمی قول مساعدت داد.
وی با اشاره به اینکه دانشکده و پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه شهید بهشتی جزو حوزههای پیشرو در این زمینه در کشور است، گفت: با توجه به ایدههای نوین موجود در حوزه علوم دندانی، این ستاد برای مساعدت، همکاری و حمایت از فعالیتها و پژوهشهای این دانشکده اعلام آمادگی میکند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی خاطرنشان کرد: در نشستی که با مسئولان پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی داشتیم، با تمامی فعالیتهای این پژوهشکده ازجمله استفاده از سلولهای بنیادی در درمان ضایعات استخوانی مانند تومورها و یا شکافهای فکی، استفاده از سلولهای بنیادی در رژنراسیون پالپ دندانی و بانک کردن سلولهای مشتق از پالپ دندانی آشنا شدیم.
وی خاطرنشان کرد: در این نشست به مسائل گوناگون مرتبط با کاربرد سلولهای بنیادی در دندانپزشکی، مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه این موضوع و راهکارهای رفع این موانع اشاره شد و قول مساعدت و حمایتهایی نیز از سوی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی به پژوهشکده علوم دندانپزشکی شهید بهشتی داده شد.
..................................
خبر: طراحی سیستم آبیاری هوشمند تحتفشار برای نخستین بار در دنیا
یک شرکت دانشبنیان، موفق به ساخت "سیستم آبیاری هوشمند تحتفشار" شده است که برای نخستین بار در دنیا از نرم افزار طرح آبیاری تحت فشار استفاده می کند.
سید رضا ریحانینیا، مجری این طرح گفت: نمونههای خارجی این دستگاه با استفاده از داده های ماهواره ای تصمیم گیری میکند که قابلیت استفاده در کشور ایران را ندارد، اما تصمیمگیری سیستمی که ما طراحی کردهایم بر اساس سنسورهای محلی و مزرعه است.
وی با بیان اینکه این دستگاه نمونه خارجی نداشته و می تواند به موازات سیاستهای بهینه سازی انرژی کشور کارایی بالایی داشته باشد، اظهار داشت: این سیستم بر اساس نوع اقلیم کشور و پارامترهای مؤثر در آبیاری، از جمله رطوبت، درجه حرارت، الگوی کشت و دیگر شرایط جغرافیایی موثر در نیاز آبی، آبیاری یک مزرعه را انجام میدهد.
ریحانی نیا عنوان کرد: سیستم طراحیشده آبیاری هوشمند، بومیسازی شده نمونههای خارجی است و با طراحی نرم افزار محاسباتی می تواند خطای محاسباتی را به حداقل برساند.
به گفته وی، این سیستم در صورت تولید انبوه، با قیمت کمتر از پنج میلیون تومان می تواند به بازار عرضه شود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان مهندسان مشاور آب اندیشان آذر، بیان کرد: در حال حاضر طرح آبیاری تحت فشار در کشور، مشکلاتی در زمینههای مبانی طراحی (پارامترهای قابل اندازه گیری) و منابع آب دارد که در خصوص رفع مشکل مبانی طراحی نرم افزار محاسباتی طرح آبیاری در سیستم پیش بینی شده و می تواند در کاهش راندمان آبیاری و افزایش منابع آبی یک مزرعه کمک شایانی داشته باشد.
وی ادامه داد: اما در "سیستم آبیاری هوشمند تحتفشار" چون نرمافزار بر اساس اطلاعات جغرافیایی محلی مقادیر درجه حرارت و سایر پارامترهای موثر در آبیاری را صورت میدهد، خطای کمتری صورت میگیرد.
به گفته مجری این طرح، تاکنون پس از ۱۳ سال تحقیق و مطالعه بر روی آبیاری هوشمند تحتفشار در کشور، حدود ۸۰ میلیون تومان برای این طرح هزینه شده است. همچنین این دستگاه که مراحل آزمایشی خود را طی کرده ، در حال تجاری شدن است، نمونههایی در اتریش و کانادا هم دارد، اما به این علت که از سیستم ماهواره ای استفاده می کنند، با توجه به جغرافیای ایران کارایی لازم را در کشور ما نخواهند داشت .
..................................
خبر: اعضای هیأت مدیره انجمن ژنتیک انتخاب شدند
با برگزاری انتخابات انجمن علمی ژنتیک ایران، اعضای هیات مدیره این انجمن مشخص شدند.
در این انتخابات انجمن علمی ژنتیک ایران، محمدعلی ملبوبی، منصور امیری، فضل الله افراز، نیازعلی سپه وند، امیر میمندی پور، علی آموزگار و سیدجواد مولا به عنوان اعضای هیات مدیره و محسن ابراهیمی به عنوان بازرس این انجمن انتخاب شدند.
انجمن علمی ژنتیک ایران یکی از تاثیرگذارترین انجمن های کشور است که در تشکیل قوانین و لوایح مربوط به ژنتیک نقش کلیدی ایفا می کند و در حال حاضر نیز این انجمن، خواهان استرداد لایحه حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی است که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.
لایحه حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی در حالی سال گذشته از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که وزیر علوم، معاونین و برخی روسای پژوهشگاه ها، جهاد دانشگاهی به اتفاق با این لایحه مخالف بودند.
GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی سه شنبه 5 خرداد
ICTPRESS - خبرهای طلایی امروز 5 خرداد 94 به اطلاع شما مخاطبان عزیز می رسد.
شماره خبر: 22721