ICTPRESS گزارش می دهد :
خبر: نظر ریاضیدانان در مورد تشخیص سریعترین صف خرید
ریاضیدانان در یک نظریه جدید نشان دادهاند که با قرار گرفتن در صفهای مارپیچی در زمان خرید، سریعتر به جلو حرکت خواهید کرد.
بر اساس نظریه صفبندی، همیشه قرار گرفتن در صفهای کوتاه به معنی جلو افتادن کارها نیست، بلکه صفهای مارپیچی گزینههای بهتری محسوب میشوند.
این صفها به خطوط مارپیچی طولانی گفته میشود که طی آن، از تعدادی افراد خواسته میشود تا به صندوق در دسترس بعدی مراجعه کنند. این امر از ایستادن طولانی فرد در یک صف جلوگیری میکند.این نظریه مدعی است که بدون صف مارپیچی، احتمال قرار گرفتن فرد در صف سریعتر، بسیار کم خواهد بود. برای مثال، اگر سه صف در سوپرمارکت وجود داشته باشد، تأخیر به شکل تصادفی در هر کدام ممکن است رخ دهد. این امر بدان معنی است که احتمال یک به سه وجود دارد که فرد در صف سریعتر قرار بگیرد.با وجود این، بسیاری از افراد نوعی گریز طبیعی از صفهای مارپیچی دارند، زیرا تصور میکنند که مدت زمان ایستادن در آن بیشتر است.همچنین به گفته محققان، بدلیل راست دست بودن 90 درصد جمعیت جهان، آنها بطور طبیعی به سمت صفهای سمت راست میروند.محققان پیش از این دریافته بودند افرادی که در صف میایستند، ارزش بالاتری برای کالاهایی که در انتظار آن هستند، در نظر میگیرند. این کار در عوض باعث صبورتر شدن آنها میشود زیرا تصور میکنند که خریدشان ارزش دارد.
..................................
خبر: روشی برای تبدیل صفحهکلید به ماوس
امان از روزی که ماوس رایانه از کار بیفتد! به جرأت میتوانیم بگوییم ماوس یکی از کاربردیترین و مهمترین تجهیزات استفاده از رایانههای رومیزی به شمار میرود؛ زیرا هیچ ابزاری به شما این امکان را نمیدهد تا براحتی در بخشهای مختلف صفحه نمایش حرکت کرده و موضوعات مختلف را انتخاب یا اجرا کنید. (البته فراموش نشود که باوجود نمایشگرهای لمسی، وابستگی به ماوس تا حد زیادی از بین میرود) تا به حال با مشکل از کار افتادن ماوس مواجه شدهاید؟ دلایل متعددی میتواند موجب از کار افتادن ماوس شود و شما مجبور شوید بدون ماوس نیز کارتان را ادامه دهید و با سختی فراوان با استفاده از کلید Tab روی صفحهکلید، بین بخشهای مختلف حرکت کرده و به انجام امور مورد نظر بپردازید. اگر حرفهای باشید، در این شرایط میتوانید با استفاده از صفحه کلید، میانبرهای صفحه کلیدی و همه ترفندها و دانستههای خود، موفق شوید کار خود را ادامه دهید؛ اما گاهی کاربران حرفهای نیز برای دسترسی به یک گزینه یا کلیک روی بخشی خاص از صفحه وب یا یک نرمافزار که گزینهای برای استفاده از صفحه کلید در آن تعریف نشده است، با مشکل مواجه میشوند. در این شرایط است که ترفند تبدیل صفحهکلید به ماوس تنها چاره ممکن بهشمار میرود.
1 ـ کلیدهای Alt+Shift سمت چپ صفحه کلید را فشار داده و در همان وضعیت که این کلیدها را پایین نگه داشتهاید کلید Num Lock را نیز از سمت راست صفحه کلید فشار دهید.
2 ـ پنجرهای برای هشدار فعالسازی کلیدهای ماوس و تبدیل بخش عددی صفحه کلید به کلیدهای حرکتی ماوس به نمایش در میآید که با فشردن کلید اینتر میتوانید گزینه Yes را انتخاب کنید.
3 ـ اکنون بخش عددی سمت راست صفحه کلید شما به کلیدهای کنترلی ماوس تبدیل شده و کلیدهای 2و4و6و8 حرکت به سمت چهار جهت اصلی و کلیدهای 1و3و7و9 حرکات مورب را عهدهدار هستند.
شما میتوانید پس از قرارگیری روی هریک از موضوعات مورد نظرتان نیز با فشردن کلید 5، عملیات کلیک چپ ماوس را شبیهسازی کنید. کلید اینتر نیز همچون گذشته برای اجرای موضوع انتخاب شده کاربرد دارد و برای کلیک راست نیز میتوانید از کلیدی که کنار کلید کنترل در سمت راست صفحه کلید مشاهده میشود، کمک بگیرید.
..................................
خبر: خزندهای که مانند رنگ جاری میشود
فیلمی از خزنده سبزرنگی که بهنظر میرسد برای نخستینبار دیده شده است در اینترنت منتشر شده و افزون بر مخاطبهای عادی، جانورشناسها را نیز شگفتزده کرده است.اين خزنده كه مانند خطي از رنگي سبز روي زمين جاري شده زباني صورتيرنگ دارد و طول بدن آن نيز حدود يك متر است. درحاليكه جانورشناسها هنوز هيچ اظهارنظري نكردهاند برخي بازديدكنندههاي اينترنت آنرا موجودي فضايي ميدانند.
..................................
خبر: تشخیص دوقلوها توسط سرویس جدید مایکروسافت
اگر به خاطر داشته باشید، مایکروسافت چندی پیش سرویس تشخیص سن از روی عکس را پس از راهاندازی در قالب اپلیکیشنی راهی فروشگاه نرمافزاری ویندوز فون کرد. این در حالیست که بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی کاربران، ردموندی ها به تازگی وبسایتی را راهاندازی کردهاند که قادر است دوقلوها را تشخیص دهد.ردموندی ها سرویس جدید خود را مبتنی بر پروژه تشخیص چهره آکسفورد توسعه دادهاند که از پلتفرم ابری Azure قدرت گرفته است. توسعه دهنده این سرویس، مت ولوسو، کل این پروژه را تنها در چهار ساعت ساخته است.هرچند سرویس تشخیص سن از روی عکس ردموندی ها در برخی مواقع با تلورانس فراوان این کار را انجام میداد، با این حال تشخیص دوقلوها به دلیل بهرهگیری از الگوریتمهای قدرتمندتر این وظیفه را دقیقتر انجام میدهد. کاربران ابتدا باید دو عکس را آپلود کنند، سپس این سرویس شروع به آنالیز عکسها میکند تا ببیند آنها به چه میزان با یکدیگر مطابقت دارند. در مرحله آخر نتیجه به شما در قالب درصد ارائه خواهد شد.در وبلاگ رسمی این سرویس آقای Mat Velloso، به طور کامل توضیح داده که چگونه میتوان بر پایه پلتفرم ابری Azure ظرف چند ساعت سرویسهای خارقالعادهای ایجاد کرد. هرچند این ربات در حال حاضر میتواند کاربران را سرگرم کند، با این حال ساکنین ردموند قصد توسعه و هوشمند کردن آن را دارند. بدون شک با کاهش ضریب خطای تشخیص، از این برنامه میتواند در علوم مختلفی همچون پزشکی، اجرای قانون و برقراری امنیت عمومی استفاده کرد.
..................................
خبر: شناسایی کارناوال کیهانی با رقص دیوانهوار قمرهای پلوتو
دانشمندان هیأتمدیره ماموریت علمی ناسا در واشنگتن با بررسی تصاویر هابل، نوعی رقص کیهانی ناهنجار را در میان قمرهای پلوتو شناسایی کردهاند.
پلوتو و بزرگترین قمر آن به نام "شارون"، یک جفت عجیب هستند و انداره نسبی خارون بدین معناست که این دو به عنوان یک سیستم سیارهای دوگانه عمل کرده و حول مرکز گرانشی بینشان مدارگردی میکنند.بررسی دادههای جمعآوریشده توسط تلسکوپ فضایی هابل ناسا نشان میدهد این تعامل، اثر عجیبی بر روی قمرهای کوچکتر پلوتو دارد و موجب میشود آنها به طور پیشبینینشدهای در نوعی رقصی دیوانهوار حرکت کنند.دانشمندان پس از تحلیل تصاویر گرفتهشده از پلوتو توسط هابل و بین سالهای 2005 و 2012 این کشف را صورت دادند.تغییرات پیشبینینشده در نوری که از قمرهای کوچکتر پلوتو به نامهای "نیکس" و "هیدرا" ساطع میشود، بدین معنا بود که حالت عجیبی در سیستم این سیاره رخ میدهد. محققان با مقایسهکردن تغییرات موجود در شفافیت نوری با مدلهای این اجرام چرخان در میادین گرانشی پیچیده، توانستند ماهیت تلوتلوخوران حرکات این قمرها را تعیین کنند.این ماهیت، نتیجه میدان گرانشی متغیر ناشی از ارتباط شارون و پلوتوست. زمانی که این دو جرم کیهانی حول یکدیگر میچرخند، میدانهای گرانشی در حال تغییر آنها موجب میشود قمرهای کوچکتر دچار نوعی سرگیجه شوند و حرکات غیرمعمول از خود بروز دهند. شکل تخممرغمانند و نه کروی این قمرها این جستوخیز را پیچیدهتر میکند.تصاویر هابل از پلوتو و قمرهای آن، در واقع نوعی رقص کیهانی با ریتم ناهنجار را به نمایش میگذارند. با عبورکردن فضاپیمای نیوهورایزنز از میان سیستم پلوتو در ماه ژوئیه، دانشمندان شانس بینظیری برای مشاهده این قمرها در اختیار خواهند داشت.دادههای هابل همچنین نشان میدهد قمر کربروس که در سال 2011 کشف شده و تصور میشود کوچکترین قمر پلوتو باشد، تیرهرنگ است، در حالی که قمرهای یخی دیگر این سیاره کاملا شفاف هستند. دانشمندان امیدوارند نیوهورایزنز بتواند به پرسشهای موجود پیرامون این قمر را نیز پاسخ دهد.فضاپیمای نیوهورایزنز قرار نیست تا چهاردهم ژوئیه (23 تیر) با پلوتو ملاقات کند، اما تاکنون دیدگاههای ارزشمندی درباره ماهیت این سیستم سیارهای ارائه داده است.این کاوشگر پس از 9.5 سال سفر، ماه فوریه تصاویری از پلوتو و شارون ارائه داد؛ این سامانه سپس نخستین تصویر رنگی از پلوتو را مخابره کرد که هنگام نزدیکشدن آن به این قمر گرفته بود.ماهیت ناهنجار ارتباط شارون و پلوتو میتواند سرنخهای جدیدی درباره چگونگی عملکرد سیستمهای دوگانه دیگر مانند ستارههای دوگانهای در اختیار بگذارد که از سال 2009 تاکنون و توسط تلسکوپ فضایی کپلر ارائه شدهاند.
..................................
خبر:درمان سرطان و حذف عوارض پیوند مغز استخوان با ویروس خرگوش
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا دریافتند که ویروس خرگوش قادر به از بین بردن چند نوع سرطان بوده و همچنین میتواند موجب حذف عوارض خطرناک پیوند پیچیده مغز استخوان شود. برای بیماران مبتلا به سرطان خون چون لوسمی و میلوم متعدد، پیوند مغز استخوان میتواند هم درمانکننده و هم خطرناک باشد. پر کردن مغز استخوان از بین رفته نیازمند شیمی درمانی است و باعث افزایش خطر حمله بدن به سلولهای سفید پیوندی میشود.محققان نشان دادند که ویروس میکسوما (myxoma) در خرگوش، عملکردی دو گانه دارد و موجب فرونشاندن عوارض ناخواسته پیوند مغز استخوان و از بین بردن سلولهای سرطانی میشود.به گفته محققان، این ویروس بخصوص به بیمارانی که سرطان در بدن آنان عود کرده و مغز استخوان اهداشده مناسبی دریافت نکردهاند، کمک خواهد کرد. اهداکننده نیمه همسان مغز استخوان حدود 80 درصد خطر بروز بیماری پیوند علیه میزبان را با خود به همراه دارند که این ویروس، میتواند تا حدی در برابر آن پاسخگو باشد.
با استفاده از این ویروس، پیوند مغز استخوان بین افراد آفریقایی- امریکایی مسن بهبود یافت، چون بدن این افراد با اهداکنندگان هماهنگ نمیشد.
به گفته محققان، میکسوما یکی از بهترین راهبردهاست، چراکه در درمان موثر بوده اما تاثیری بر سلولهای بنیادی ندارد.طی مراحل آزمایشهای انجام شده بر روی انسان، این ویروس کارآمد نشان داده است. ویروس مذکور به نوعی سلول سفید خون معروف به T-cell میچسبند که سلولها با این ویروس بارگیری شده و سپس به عنوان قسمتی از پیوند مغز استخوان به میزبان اهدا میشوند. زمانی که ویروس فعال میشود، عملکرد مقابلهای بدن علیه پیوند مسدود میشود، سپس سلولهای سفید خون، میکسوما را به داخل سلولهای سرطانی فرستاده و این ویروس از بین میرود.پیوند پیچیده مغز استخوان موجب خارش پوست، کاهش تنفس، دردهای شکمی، زردی و ضعف ماهیچهها میشود که در موارد شدید مرگبار است.
..................................
خبر: تأیید نانوداروی ضد سرطان رحم توسط روسیه
وزارت بهداشت روسیه اقدام به تأیید نانوداروی جدید شرکت اوسمیا فارماکیوتیکال ایبی برای درمان سرطان رحم کرده است. نتایج فاز سوم آزمونهای بالینی این دارو که روی 789 بیمار از 16 کشور مختلف انجام شده رضایتبخش بوده است.شرکت اوسمیا فارماکیوتیکال ایبی (Oasmia Pharmaceutical AB) اعلام کرد که این شرکت موفق به دریافت تأییدیه وزارت بهداشت روسیه برای محصول ضد سرطان خود، موسوم به پاکلیکال، شده است. پاکلیکال اولین داروی ضدسرطان محلول در آب بوده که قرار است از سال نیمه دوم سال 2015 وارد بازار شود.این دارو فرمولاسیون جدیدی از پاکلیتاکسل است و برای درمان سرطان رحم طراحی شده است. این محصول محلول در آب، از نانوذرات غیر سمی تشکیل شده است. جولیانا الکسوف، مدیرعامل شرکت اوسمیا، میگوید: "بعد از چند سال تلاش روی این دارو و نتایج رضایتبخش آن ما توانستیم تأیید فدراسیون روسیه را برای این دارو به دست آوریم. ما منتظر استقبال بازار از این دارو هستیم."فارماسینتز، شریک تجاری شرکت اوسمیا فارماکیوتیکال ایبی در این پروژه، حق توزیع این دارو در روسیه و منطقه CIS را در اختیار دارد؛ CIS به کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، تاجیکستان، گرجستان، ازبکستان، اوکراین و ترکمنستان گفته میشود.درمان استاندارد سرطان رحم، ترکیبی از تاکسول و کربوپلاتین است. تاکسول ترکیبی از پاکلیتاکسول، کریموفر ایای (روغن کاسترو پلیاتوکسیلات) و اتانول است. به منظور ممانعت از واکنش حساسیتزا به کریموفر، باید از فرآیندهای متعددی استفاده کرد.نتایج فاز سوم آزمون بالینی روی این دارو نشان داد که اثرات آن روی سرطان بسیار جالب توجه بوده و هیچ نیازی به فرآیندهای پیچیده ضدحساسیت نیست. تأییدیه اعطا شده به این دارو براساس نتایج فاز سوم آزمون بالینی آن در 16 کشور مختلف است. البته 45 درصد از بیماران مورد آزمایش روسی بودند.هدف اصلی فاز سوم این آزمون که روی 789 بیمار انجام شده، عدم تأثیر منفی پاکلیکال روی تاکسول در این دارو است. پاکلیکال یک فرمولاسیون محلول در آب بوده که به عنوان مادهای استاندارد برای درمان سرطانهایی نظیر پستان، ریه و رحم مورد استفاده قرار میگیرد.
..................................
خبر:ساخت تخته سیاه الکترونیکی با استفاده از نانوذرات
پژوهشگران ژاپنی با استفاده از نانوذرات و مغناطیس موفق به ساخت تخته سیاه الکترونیکی شدند که میتوان به راحتی روی آن نوشتن و بعد نوشتهها را پاک کرد.محققان دانشگاه توکیو به دنبال تولید تخته سیاه الکترونیکی هستند که بتوان آن را در ابعاد بزرگ تولید کرد. این گروه اخیرا موفق به ساخت ورق الکترونیکی شدند که میتوان روی آن نوشت. نتایج این پژوهش در قالب مقالهای در نشریه Journal of Applied Physics منتشر شده است.در حال حاضر کاغذ و جوهرهای رایج برای نوشتن و خواندن بسیار مناسب و راحت هستند، اما کاغذهای دیجیتال با مشکلاتی روبرو هستند. هر چند استفاده از این کاغذهای دیجیتال بسیار مقرون به صرفه و ارزان است اما محدودیتهایی در استفاده از آن وجود دارد.یک گروه تحقیقات ژاپنی موفق به توسعه فناوری شده که از آن میتوان به عنوان کاغذ الکترونیکی ارزان قیمت استفاده کرد. همچنین این ورق دیجیتالی را میتوان به عنوان تخته سیاه نیز به کار گرفت. برای ساخت این محصول از نانوذرات کروی استفاده شده است که یک نیمه آن به رنگ سفید بوده و بار مثبت دارد و نیمه دیگر آن سیاه بوده و بار منفی دارد. این دو نوع ذره میان دو الکترود بصورت ساندویچی قرار گرفته است. با تغییر جهت ولتاژ عبوری از میان الکترودها، زمینه این نمایشگر بین رنگ سفید و سیاه تغییر رنگ میدهد.ساخت چنین ابزاری تازگی ندارد اما این اولین باری است که یک قطعه تحت کنترل میدان مغناطیسی با قطعه تحت کنترل میدان الکتریکی ترکیب میشود. همچنین به دلیل وجود بار منفی در یک سوی نانوذرات، امکان نگارش روی این سطح وجود دارد. با عبور یک مغناطیس از روی این سطح سفید، بخش مشکی نانوذرات جذب شده و نانوذره شروع به چرخش میکند. برای استفاده در این فناوری، میتوان از آهنربای کوچکی در حد آهنربای یخچالها استفاده کرد.با اعمال یک ولتاژ به این سطح میتوان تمام نوشتههای سطح را پاک کرد. در صورت فقدان ولتاژ یا میدان مغناطیسی میتوان نوشتههای سطح را بدون انرژی حفظ کرد. زبری، ابعاد، رنگ و هزینه از مزایای این تخته سیاه الکترونیکی است. در ساخت این سطح از پلیمر، سیلیکون و روغن سیلیکونی استفاده شده است.
..................................
خبر: مناطق کم برخوردار بیشتر در معرض شیوع ایدز و هپاتیت قرار دارند
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و برگزیده بیستمین جشنواره تحقیقات پزشکی رازی با اجرای طرح تحقیقاتی نشان داد که شیوع ایدز و هپاتیت در مناطق کم برخوردار شهری بالاتر است و از سوی دیگر وضعیت اقتصادی افراد نیز می تواند در بروز آن نقش داشته باشد.به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر محمد تقی شاکری، محقق طرح "تعیین میزان شیوع هپاتیت C در مشهد بر روی افراد جامعه" با بیان اینکه عفونت ویروس هپاتیت C یک مشکل بهداشتی مهم در سراسر جهان است، اظهار داشت: فرم مزمن این بیماری در ۷۵ تا ۸۵ درصد افراد تازه آلوده، ایجاد میشود.وی با اشاره به اینکه هپاتیت C بیماری نیست، بلکه یک ویروس است، اظهار داشت: این عفونت مزمن ممکن است به اشکال شدید بیماری کبدی مزمن، سیروز و با میزان مرگ و میر بالاتر، کارسینوم هپاتوسلولار منجر شود.
به گفته وی، رشد این ویروس در بدن این افراد بسیار سریع است و هیچ راه درمانی نیز جز رعایت بهداشت فردی و جلوگیری از ابتلا به این ویروس به دیگران ندارد و فرایند ابتلا به آن همانند ایدز است.وی افزود: در این تحقیقاتی که در شهر مشهد انجام شد، نشان داد که شیوع این بیماری در مناطق کم برخوردار شهر بالاتر است. همچنین در افرادی که از وضعیت اقتصادی بالایی برخوردار نیستند به علت عدم بهداشت فردی شیوع هپاتیت بیشتر است.
دکتر شاکری با بیان اینکه برنامه ریزی در راستای کنترل این بیماری را از جمله اهداف طرح تحقیقاتی انجام شده عنوان کرد و گفت: تاکنون هنوز هیچ واکسنی علیه این ویروس برای مدیریت و پایش انتشار ویروس تولید نشده است و کنترل این بیماری در جامعه اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: در این تحقیق ۳۸۷۰ نفر از افرادی که در مشهد زندگی می کنند با استفاده از روش نمونه گیری خوشهای، میزان شیوع این بیماری در مشهد را مورد بررسی قرار دادیم تا به نتایج قطعی در خصوص شیوع و دلایل آن برسیم.وی گفت: میزان شیوع سرمی این ویروس با اندازه گیری آنتی بادی هپاتیت C با روش الایزا و تایید عفونت با روش نسخه برداری معکوس-واکنش زنجیرهای پلیمزا انجام شد. در این مطالعه میزان شیوع سرمی هپاتیت C ۰/۲ بدست آمد که با این حال میزان شیوع آن ۱۳/۰ درصد مشخص شد.وی به نتیجه این تحقیقات اشاره کرد و گفت: بر اساس نتایج این مطالعه میزان شیوع هپاتیت C در جمعیت عمومی مشهد کمتر از یک درصد است.این طرح در بیستمین جشنواره تحقیقات پزشکی رازی به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.
GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی دوشنبه 18 خرداد
GoldenICTPRESS - خبرهای طلایی امروز 18 خرداد 94 به اطلاع شما مخاطبان عزیز می رسد.
شماره خبر: 22974