ICTPRESS گزارش می دهد :
خبر: ورود گوگل به پروژههای انرژی
شرکت گوگل اخیرا فعالیتهای خود به فن آوریهای نوینی همچون خودروی بدون راننده و هوش مصنوعی گسترش داده اما این غول آمریکایی در تازه ترین اقدام بیش از دو میلیارد دلار در نسل بعدی تولید انرژی سرمایه گذاری کرده است.به گفته منابع آگاه گوگل اکنون در حال مذاکره برای پشتیبانی از بزرگترین پروژه انرژی بادی در قاره آفریقا است.این شرکت در حال مذاکره برای تبدیل شدن به یک سرمایه گذار در پروژه انرژی بادی 700 میلیون دلاری به مساحت 40 هزار هکتار در کنیا است.این بزرگترین سرمایه گذاری بخش خصوصی در تاریخ این کشور آفریقایی است که در آن کمتر از یک چهارم مردم به برق دسترسی دارند و ظرفیت 310 مگاواتی این پروژه انتظار میرود ظرفیت انرژی این کشور را 20 درصد افزایش دهد.به گفته منابع آگاه این پروژه هنوز نهایی نشده و حتی اگر تکمیل شود گوگل در آن یک سهامدار اقلیت خواهد بود.سخنگوی شرکت گوگل از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است و نماینده پروژه بادی تورکانا در کنیا گفت: گوگل در حال حاضر در این پروژه حضور ندارد و این پروژه هیچ قرارداد یا تفاهم نامه ای با گوگل ندارد.بیشتر سرمایه گذاریهای گوگل در پروژه انرژیهای تجدیدپذیر داخلی بوده و عمدتا در زمینه انرژیهای بادی و خورشیدی در مناطقی نظیر غرب تگزاس و بیابان موجاو در کالیفورنیا هستند. اما این شرکت که به محیط زیست اهمیت میدهد به دنبال پروژه های اینچنینی در خارج از آمریکاست.این شرکت در سال 2013 مبلغ 12 میلیون دلار در پروژه برق جاسپر در آفریقای جنوبی(یکی از بزرگترین تاسیسات خورشیدی قاره آفریقا) سرمایه گذاری کرد.ریک نیدهام مدیر بخش انرژی گوگل می گوید: معمولا این شرکت به دنبال سرمایه گذاریهایی است که هم توجیه مالی داشته باشد و هم
پتانسیل ایجاد تحول در توسعه انرژیهای پاک را داشته باشد.
..................................
خبر: کشف گونهای باکتری که اورانیوم را خنثی میکند
محققان آمریکایی اخیرا موفق به کشف نوعی باکتری در سایتهای متروکه اورانیوم شدهاند که با خنثی کردن این عنصر، آن را به مادهای ایمن برای انسان تبدیل میکند.به گفته محققان، مکانهای رادیواکتیو برای انسان بسیار خطرناک هستند، اما برای یکسری میکروبها یک خانه امن و خوب به شمار میآیند.باکتری تازه شناسایی شده که به رده بتاپروتئوباکترها تعلق دارد، در خاک یک سایت سنگ معدن اورانیوم در ریفل کلورادو کشف شده است.این باکتری در قالب فرآیند کاهش، یک الکترون را از اورانیوم دریافت و اورانیوم را به عنصری ایمن برای انسان تبدیل میکند. این باکتری میتواند راهکارهای جدیدی برای پاکسازی سایتهای آلوده به اورانیوم پیش روی انسان قرار دهد.این باکتری میتواند اورانیوم را خنثی کرده و بر روی سایتهای غنی از اورانیوم به زندگی خود ادامه دهد.هنوز مشخص نیست که این باکتریهای اورانیومخوار چگونه برای غلبه بر عناصر رادیواکتیو تکامل یافتهاند، اما محققان احتمال میدهند که این فرآیند به همان روشی باشد که برخی باکتریها در پیش می گیرند تا به تدریج نسبت به آنتی بیوتیکها مقاومت پیدا کنند.
..................................
خبر: پایان ماموریت هشت ماهه فضانوردان در آتشفشان هاوایی
فضانوردانی که به مدت هشت ماه در یک سازه گنبدیشکل بر روی دامنههای آتشفشان غیرفعالی در هاوایی به منظور شبیهسازی شرایط سکونت در مریخ، زندگی میکردند، ماموریت خود را پایان دادند.این شش فضانورد روز شنبه (23 خرداد) از سازه گنبدی خود که در ارتفاع 2400 متری بر روی دامنههای کوه Mauna Loa در هاوایی قرار گرفته، بیرون آمدند. این نخستین باری بود که فضانوردان، سازه را بدون به تن داشتن لباس فضایی ترک کردند.این دانشمندان بخشی از پروژه بررسی انسانی ناسا هستند که با یکدیگر در قالب یک تیم همکاری دارند. ناسا در طول این هشت ماه با استفاده از دوربینهای نظارتی، ردیابهای حرکت بدن و پرسشنامههای الکترونیکی بر آنها نظارت داشته است.جوسلین دان، یکی از اعضای این تیم از دانشگاه پوردیو، اعلام کرد: زمانی که پایمان را بدون داشتن لباس فضایی از سازه گنبدی بیرون گذاشتیم، همه چیز ترسناک بود.محیط آتشفشانی پناهگاه گنبدی، سکوت آن و همچنین قضای مهر و مومشده شبیهسازیشده، محیطی شبیه به فضا را خلق کرده بود. آنچه دانشمندان از پنجره سازه گنبدی میدیدند، کوهها و مواد آتشفشانی بود.رهگیری عواطف فضانوردان و عملکرد آنها در محیط ایزولهشده میتواند در طول ماموریتهای آتی برای بررسی این موضوع کمک کند که آیا فضانوردی دچار افسردگی میشود و این که آیا تیم، دارای مشکلات ارتباطی خواهد بود یا خیر.هشت ماه حضور در یک فضای محدود با شش نفر، مشکلات خود را دارد اما اعضای تیم با انجامدادن یوگا و ورزش بر استرس خود غلبه کردند. آنها قادر بودند از یک تردمیل و دوچرخه ثابت خورشیدی استفاده کنند اما فقط در روزهای آفتابی میتوانستند از آنها بهره ببرند.دشوارترین بخش این ماموریت دوری از خانواده بود؛ نخستین کاری که اعضای تیم پس از بیرونآمدن از سازه گنبدیشکل انجام دادند، خوردن غذاها و میوههایی بود که رویایشان را در سر داشتند.
..................................
خبر: ابزاری برای تصویربرداری از رشتههای منفرد دیانای
محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت دستگاهی شدند که میتواند تلفن همراه را به یک میکروسکوپ فلورسانس دیانای تبدیل کند.این محققان ابزاری مبتنی بر تلفن همراه ساختهاند که میتوان از آن برای تصویربرداری از رشتههای منفرد دیانای استفاده کرد.آیدوژن اوزجان از محققان این پروژه میگوید: پهنای یک مولکول دیانای زمانی که کشیده شود، به دو نانومتر میرسد. در حال حاضر برای تصویربرداری از رشتههای منفرد دیانای باید از ابزارهای پیچیده و گرانقیمت و روشهای زمانبر استفاده کرد که این مشکلات موجب شده تا تصویربرداری از رشتهی منفرد دیانای تنها در آزمایشگاههای پیشرفته انجام شود. با این ابزار جدید میتوان این نوع تصویربرداری را به صورت ارزان و به سادگی انجام داد.برای انجام چنین تصویربرداری لازم است متعلقات مختلفی نظیر یک لنز خارجی، فیلتر لایه نازک، یک سکوی نمونه کوچک و دیود لیزری درون جعبهای کوچک قرار داد تا همانند یک میکروسکوپ فلورسانس عمل کند.از این میکروسکوپ کوچک میتوان برای تشخیص انواع سرطانها و اختلالات پیچیده عصبی نظیر آلزایمر استفاده کرد. همچنین میتوان مقاومت دارویی در بیماریهای عفونی را شناسایی کرد. برای تصویربرداری با این دوربین، باید دیانای را جداسازی و برچسبزنی کرد که این کار با استفاده از یک دستورالعمل قابل انجام است.برای اسکن دیانای، این گروه تحقیقاتی از یک برنامه محاسباتی در تلفن هوشمند استفاده کردند. اطلاعات اسکن شده به یک سرور در آزمایشگاه اوزجان منتقل شده و طول مولکول دیانای اندازهگیری میشود. اگر ارائه اطلاعات به سرور به خوبی انجام شود، پردازش کل اطلاعات تنها 10 ثانیه زمان میبرد.نتایج آزمایشهای انجام شده، نشان میدهد که این روش میتواند برای رشتههایی با بیش از 10 هزار جفت باز و بیشتر، مورد استفاده قرار گیرد. این درحالی است که اندازه ژنهای مهم برخی باکتریها و همچنین ژنهای ایجاد مقاومت دارویی در حدود 14 هزار جفت باز است.از این روش میتوان برای تفکیک تکههای مختلف دیانای که با روش الکتروفورز رایج قابل تفکیک نیستند، استفاده کرد.
..................................
خبر:خداحافظی یکی دیگر از مدیران گوگل
دانیل استارمن، یکی از مدیران اجرایی هشت ساله گوگل که تا چندی قبل به عنوان معاون اول واحد مهندسی این شرکت مشغول فعالیت بود، به موسسه Cloudera پیوسته است. Cloudera شرکتی است که در زمینه تحلیل داده ها فعالیت می کند. استارمن در این شرکت هم معاون اول واحد مهندسی خواهد بود.بر اساس بیانیه ای که در این زمینه منتشر شده وی تمامی طرح های توسعه Cloudera را هدایت خواهد کرد. این شرکت در سراسر جهان بیش از 1600 مشتری دارد. Cloudera از نظر سرعت رشد در میان شرکت های فعال در حوزه تحلیل داده ها شرایط خوبی دارد و توانسته برای پیشبرد فعالیت هایش بیش از 1.2 میلیارد دلار جمع آوری کند. ارزش این شرکت حدود 4.8 میلیارد دلار تخمین زده میشود.شرکت یاد شده از فناوری موسوم به Apache Hadoop استفاده می کند که ابتدا در یاهو به کار گرفته شد و اجرای طرح های خلاقانه ای را برای تحلیل داده ها ممکن می کند. استارمن در گوگل مدیریت برخی طرح ها و از جمله Compute Engine و App Engine را بر عهده داشته و لذا انتظار می رود که قادر به ارتقای Apache Hadoop نیز باشد.
..................................
خبر:مدل بزرگتر آیپد در راه است
بررسی صفحه کلید مجازی طراحی شده برای سیستم عامل iOS9 و مقایسه آن با صفحه کلید قبلی این سیستم عامل نشان می دهد که احتمالا اپل به دنبال ساخت تبلت بزرگتری است.در ماه های اخیر شایعات فراوانی در مورد برنامه ریزی اپل برای عرضه یک تبلت بزرگتر به گوش می رسید و ویژگی های گنجانده شده در iOS 9 موید این شایعات است.بررسی iOS 9 نشانگر آن است که هم می توان کلیدهای جدیدی به صفحه کلید آن افزود و هم می توان ابعاد این صفحه کلید را بزرگتر کرد. علاوه بر این تغییرات مختصری در محل قرارگیری برخی کلیدها به چشم می خورد.اپل اعلام کرده که iOS 9 با اکثر تولدات اپل و از جمله آی پد 2، آیفون 4 اس و ... سازگاری دارد و مهاجرت به آن از سیستم عامل iOS8 هم رایگان است. تبلت های فعلی اپل 7.9و 9.7 اینچی هستند ولی گفته می شود نمایشگر آی پد جدید 12.9 اینچی خواهد بود.اپل در سه ماهه دوم منتهی به 28 مارس 12.6 میلیون آی پد را در سراسر جهان به فروش رسانده و از این طریق 5.4 میلیارد دلار درآمد به جیب زده که نسبت به سال قبل 23 درصد کاهش نشان میدهد.
..................................
خبر:دنیای بازیهای ویدیویی متحول میشود
هولولنزهای مایکروسافت برای دسترسی به خدمات واقعیت مجازی اجرای بازی های ویدیویی را متحول کرده و در رقابت با سونی امکانات تازه ای را به ارمغان می آورد. مایکروسافت در جریان برگزاری نمایشگاه E3 نسخه ای تازه از بازی ماین کرافت را به نمایش گذارد که با استفاده از هدست هولولنز اجرا می شد. با این کار کاربر خود را در محیط اجرای بازی حس می کند و لذت بیشتری از اجرای آن می برد.کارشناسان می گویند در آینده نزدیک هولولنزها به رقیبی برای کینیکت و دیگر ابزار مشابه مبدل میشوند که به جای دسته بازی از حرکات بدن انسان برای پیشبرد بازی های ویدیویی بهره میگیرند.هولولنز مایکروسافت موجب ایجاد یک دیوار بزرگ مجازی بر روی دیوار می شود تا کاربر بازی ماین کرافت را در آن اجرا کند. همچنین می توان از فرامین صوتی برای انجام این بازی استفاده کرد. مثلا با بیان جمله جهان را بساز، جهان این بازی شکل می گیرد و می توان از حرکات دست و سر هم برای اقدامات مختلف استفاده کرد.همچنین اجرای چند نفره این بازی با افرادی که از ابزار دیگر مانند تبلت سرفیس پرو مایکروسافت استفاده می کردند نیز ممکن بود. زوم کردن بر روی بازی برای بررسی اقدامات دیگر کاربران نیز در هولولنز پیش بینی شده است.
..................................
خبر: سایت مدیریت کلمات عبور کاربران هک شد
سایت LastPass که خدمات مدیریت کلمات عبور به کاربران ارائه میکند، از شناسایی برخی فعالیتهای مشکوک هکری در روز جمعه خبر داده و می گوید این اقدامات را متوقف کرده است.LastPass مدعی است در اثر این حملات هکری خسارتی به داده های کاربران وارد نشده و ایمنی همه آنها حفظ شده است.LastPass در قالب یک app یا افزونه برای مرورگرهای اینترنتی عمل می کند و کلمات عبور کاربران را ردگیری و حفاظت می کند تا کاربران به جای حفظ کردن کوهی از کلمات عبور تنها مجبور به به خاطرسپردن یک کلمه عبور باشند.مدیران LastPass به کاربران اطمینان داده اند که نفوذ هکرها باعث از دست رفتن کلمات عبورشان نشده ولی ایمیل متصل به هر کلمه عبور و همین طور عبارت یادآور کلمه عبور به دست مهاجمان افتاده است.جو سیگریست مدیر عامل LastPass می گوید ما مطمئن هستیم که اقدامات ما برای رمزگذاری اطلاعات برای حفاظت از اکثر کاربران کافی است. با این وجود کارهای بیشتری را برای تضمین امینی داده های کاربران انجام خواهیم داد. هک شدن LastPass موجب نگرانی بسیاری از کارشناسان امنیتی شده که تصور می کردند سایتی که برای حفظ میلیونها کلمه عبور طراحی شده خود از امنیت بالایی برخوردار است.
..................................
خبر: مغز کجا خودخواه می شود؟!
تیمی بینالمللی از دانشمندان، مناطق مغزی دخیل در رفتارهای خودخواهانه و بشردوستانه را مشاهده کردند.
این محققان اعلام کردند با استفاده از یافته های جدید، قادرند بین رفتارهای بشردوستانه و خودخواهانه در مغز، تمایز قائل شوند.رفتارهای دیگرخواهانه برای دوام یک جامعه اساسی هستند و افراد را قادر می سازند در گروه ها همکاری داشته، ساختارهای اجتماعی موفق تر و بزرگ تر را خلق کنند و در سلامتی عمومی مشارکت داشته باشند.با این حال، علی رغم اهمیت دیگرخواهی، علم هنوز درک محدودی از رفتارهای دیگرخواهانه و خودخواهانه دارد و نوسان افراد بین رفتارهای یگرخواهانه و رفتار خودخواهانه به خوبی درک نشده است.دانشمندان حاضر در این تحقیق به دنبال بررسی بیشتر این موضوع بودند تا بتوانند به پرسش های موجود در این رابطه پاسخ گویند.این تحقیق شامل 30 سوژه آزمایشگاهی بود و محققان با بررسی آن ها دریافتند، زیرناحیه های قشری از مغز به نام "MPFC" در ارزیابی ارزش های خودخواهانه و بشردوستانه دخیل اند.مشاهدات انجام شده بر روی مغز این افراد با استفاده از "fMRI" نشان داد، سیگنال دیداری خودخواهانه در نواحی شکمی (ventral) قشر "MPFC" مغز قوی تر بود، در حالی که سیگنال دیگرخواهی در ناحیه فوقانی (dorsal) این قشر قوی تر است.جزئیات این تحقیق در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.
..................................
خبر: زلزله نپال، اورست را جابه جا کرد!
سازمان زمین شناسی و نقشه برداری چین روز سه شنبه اعلام کرد: زمین لرزه ماه گذشته نپال قله اورست را سه سانتیمتری به سمت جنوب غربی جابجا کرده است. سازمان زمین شناسی و نقشه برداری چین در گزارشی اعلام کرد: زمین لرزه 7.8 درجه ای ماه آوریل در نپال، مسیر طبیعی قله اورست را که به سوی شمال شرقی بود، سه سانتیمتر در جهت معکوس تغییر داده است.پیش از زمین لرزه، قله اورست در مدت یک دهه، 40 سانتیمتر به سوی شمال شرقی حرکت کرده بود. اورست در همین مدت سه سانتیمتر هم بلندتر شده بود.زمین لرزه دوم نپال که 7.3 ریشتر بود، باعث جا به جایی اورست نشد.زمین لرزه های نپال در ماه گذشته، بیش از هشت هزار و 700 کشته به جا گذاشت و بسیاری از خانه ها را ویران کرد.
GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی سه شنبه 26 خرداد
ICTPRESS - خبرهای طلایی امروز26 خرداد 94 به اطلاع شما مخاطبان عزیز می رسد.
شماره خبر: 23182