ICTPRESS گزارش می دهد :
خبر: دماسنج نانویی برای تشخیص حمله قلبی
محققان کرهای با استفاده از نانوذرات، جوهر و لوله موفق به ساخت ابزاری شدند که میتوان با آن حمله قلبی را در بیمار شناسایی کرد. این ابزار با اندازهگیری نوعی پروتئین اقدام به شناسایی حمله قلبی میکند.
تشخیص حمله قلبی نیازمند آزمایشهای مختلفی بوده که خود نیازمند تجهیزات گرانقیمتی است. دسترسی به این نوع تجهیزات بسیار محدود است. افرادی که در نواحی فقیرنشین زندگی میکنند به این دستگاهها دسترسی ندارند. اخیراً دانشمندان موفق به ساخت ابزاری شبیه به دماسنج شدند که میتواند به پزشکان در تشخیص حمله قلبی کمک کند. با این کار هزینه تشخیص حمله قلبی به شدت کاهش مییابد.
سانگمین جو و همکارانش برای تشخیص وجود حمله قلبی در بیمار اقدام به اندازهگیری مقدار پروتئین تروپونین در خون بیمار میکنند. زمانی که به دلیل مسدود شدن رگها، جریان خون در بدن کاهش پیدا کی کند، مقدار این پروتئین در بدن افزایش مییابد. در حال حاضر برای شناسایی مقدار تروپونین در خون باید از تجهیزات گرانقیمتی استفاده کرد که در همه جا یافت نمیشود.
سه چهارم مرگ و میر ناشی از مسدود شدن شریان و حمله قلبی در نواحی فقیرنشین اتفاق میافتد چون که درآمد پایینی دارند.
تشخیص اولیه بیماری میتواند به درمان بیمار کمک شایانی کند، به همین دلیل محققان ابزاری حساس و دقیق برای شناسایی این پروتئین ارائه کردند.
محققان برای ساخت این ابزار، از دستگاه تعیین الکل و جیوه الهام گرفتند و در نهایت موفق به ساخت ابزاری ساده برای شناسایی تروپونین شدند. در ساخت این ابزار از شیشه، نانوذرات، جوهر و یک لوله کوچک استفاده شده است. سرم خون حاوی تروپونین، حتی با غلظت بسیار کم این پروتئین، با نانوذرات ترکیب شده و در نهایت موجب بالا رفتن سطح جوهر از لوله میشود که این تغییرات با چشم غیرمسلح قابل روئیت است.
نتایج این پژوهش در قالب مقالهای با عنوان "Facile Detection of Troponin I Using Dendritic Platinum Nanoparticles and Capillary Tube Indicators" در نشریه Analytical Chemistry منتشر شده است.
..........................
خبر: الهام از بال جغد در ساخت کم سر و صداترین توربین های جهان
بار دیگر طبیعت و این بار جغدها الهام بخش دانشمندان در ارائه فناوری جدید دیگری شدند.
از جغدها به عنوان شکارچیان خاصی یاد می کنند. جدای از قدرت بینایی حیرت انگیز و توانایی بالا در شنوایی، این حیوان به طرز شگفت انگیزی آرام و بی سر و صدا پرواز می کند. این توانایی کاربردی صرفا به دلیل ساختار بال پرنده است.
این ویژگی دست مایه تحقیقات دانشمندان کمبریج و چند دانشگاه دیگر در آمریکا شده تا با آنالیز دقیق ساختار بال و تقلید از آن، پوشش جدیدی ارائه کنند که سر و صدای زیاد توربین های بادی، سیستم خنک کننده رایانه ها و از همه مهمتر هواپیماها را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
دانشمندان پرهای جغد را به وسیله پیشرفته ترین میکروسکوپهای جهان مورد مطالعه قرار داده و متوجه شدند که ساختار آنها بی شباهت به سایبان جنگلی نیست که از بالا به آن نگاه می شود.
آنها همچنین متوجه ریزموهایی با لبه های متخلل شدند که بدون شک در پرواز بی سر و صدای جغدها تأثیر بسزایی دارند.
این دانشمندان دریافتند هیچ پرنده دیگری در جهان از چنین ویژگیهای مهمی در سیستم پروازی خود برخوردار نیست. درحالی که بیشترین سهم سر و صدای تولید شده در حین پرواز پرندگان مربوط به لبه بالهای آنها می شود اما بالهای جغد یک استثنای حیرت انگیز است.
درحقیقت در بالهای این پرنده جریان هوا از دالانی صیقل داده شده عبور می کند تا بدین ترتیب کمترین سر و صدای تولید شده به وجود آید.
..........................
خبر: تولید صفحات خورشیدی پیشرفته با قابلیت حفظ شارژ برای هفته ها
تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا به شیوه جالب توجهی برای الگوبرداری از فوتوسنتز گیاهان برای تولید نسل جدیدی از صفحات خورشیدی دست یافتند.
در فرآیند طراحی و ساخت سلولهای خورشیدی همواره از فوتوسنتز گیاهی الهام گرفته شده است. از این رو کاملا بدیهی است که هرگونه توسعه و تحولی در این عرصه نیز با نیم نگاهی به برگ سبز درختان صورت گیرد.
به تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس شیوه ای نوین ارائه کردند که با استفاده از آن سلولهای خورشیدی ساخته می شود که قابلیت حفظ شارژ تا هفته ها را دارند. این درحالی است که در نمونه های فعلی ذخیره سازی شارژ تنها برای چند ثانیه امکانپذیر است.
دانشمندان با بررسی دقیق ساختارهای نانویی برگ درختان که در آن مولکولهای باردار منفی جدای از مولکولهای باردار مثبت قرار می گیرند به تحولی امیدوارکننده در صنعت روبه رشد تولید صفحات خورشیدی دست یافتند. درحقیقت همین جداسازی به ظاهر ساده است که عامل اصلی بالابودن بازده فوتوسنتز در برگ گیاهان است.
این دانشمندان متوجه شدند که برای الگوبرداری از ساختار نانویی شبکه برگ درختان و استفاده در سلولهای خورشیدی پلاستیکی (که ارزانتر از نمونه های تولید شده توسط سیلیکن است) باید از دو قطعه مختلف یعنی یک پلیمر و یک دریافت کننده نانویی استفاده کنند.
در نتیجه یک فرآیند مبتنی بر این قطعات، امکان ذخیره سازی شارژ الکتریکی برای هفته ها فراهم می شود.
گرچه این فناوری جدید هنوز برای ورود به مرحله تولید تجاری آماده نیست اما در آینده نزدیک بازار تولیدات صفحات خورشیدی را دگرگون خواهد کرد.
..........................
خبر: بررسی و طبقهبندی تومورهای کبدی با رویکرد جدید
محققان دانشگاه پزشکی وین با استفاده از یک روش جدید تشدید مغناطیسی موفق به طبقهبندی نوعی تومور نادر شدند که نیاز به استفاده از روشهای تهاجمی نمونهبرداری از بافت را از بین میبرد.
آدنوم از انواع نادر تومورهای کبدی است که تنها درصد خاصی از آن میتواند به تومور بدخیم تبدیل شود. تاکنون برای تشخیص خوشخیم یا بدخیم بودن سلولهای تومور کبد، به انجام آزمایشهای بافتشناسی روی نمونههای گرفته شده از بیماران نیاز بود که برای تهیه نمونه باید بیماران در معرض آزمایشهای بیوپسی قرار میگرفتند.
محققان بخش رادیولوژی و پزشکی هستهای دانشگاه وین، با بهرهبرداری از تکنیک جدید تصویر برداری موفق به تشخیص قطعی و طبقهبندی این نوع تومور شدند. در این روش از ماده حاجب ویژه کبد برای تصویربرداری تشدید مغناطیسی استفاده میشود.
تومور آدنوم نسبتا نادر است و به شکلهای مختلفی رشد میکند. از این رو چهار زیرگروه برای آن در نظر گرفته میشود: خوشخیم، التهابی، پیش بدخیم و نوع چهارم که آن را نمیتوان در هیچ دستهای جا داد. احتمال بالقوه پیشرفت گروه چهارم حتی تحت دورههای کلینیکی وجود دارد. اکنون این فناوری جدید به محققان کمک میکند تا بتوانند ماهیت گروه چهارم را به راحتی تشخیص دهند.
گدوکستیک اسید، نام این ماده حاجب ویژه کبد است. این ماده، ناقلهای صفرایی OATP و MRP را در سلولهای آدنوم و سلولهای سالم کبدی هدف قرار میدهد که این موضوع منجر به جذب ماده یا تشرح دوباره آن خواهد شد. از این طریق با بررسی تصاویر تشدید مغناطیسی و مقایسه میزان نسبی ناقلان سطحی موجود در سلولهای کبدی سالم میتوان تومورهای کبدی را طبقهبندی کرد.
بیمارستان دانشگاه کومبرا در پرتغال همچنین دادههای بیماران را برای این تحقیق فراهم کردند.
این یافتهها در مجله Radiology منتشر شده است.
..........................
خبر: ورود نسل جدیدی از دریچههای قلب مصنوعی
محققان از ساخت نسل جدیدی از دریچه های مصنوعی قلب خبر دادند که می تواند انسان های بیشتری را از مرگ نجات دهد.
انسان های بسیاری با بیماری های قلبی دست و پنجه نرم می کنند و این موضوع در حالی است که شمار مبتلایان به این بیماری به طور چشمگیری در حال افزایش است. نارسایی های قلبی که معمولا در دریچه های میترال و آئورت دیده می شود، نتیجه ای جز از کار افتادن دریچه ندارد.
محققان برای حل این مشکل به ساخت دریچه های مصنوعی روی آوردند اما دریچه های مصنوعی به دلیل اینکه به شدت تحت فشار هستند، از کارایی کمتری برخوردارند و پس از مدتی بایستی تعویض شوند اما تعویض دریچه برای افرادی مانند سالمندان می تواند بسیار خطرناک باشد.
دریچه آئورت Sapien Transcatheter جایگزین نجات بخشی برای عمل قلب باز در بیمارانی است که به دریچه جدید نیاز دارند اما نمی توانند سختی ها یا فشارهای عمل را تحمل کنند. این فناوری که توسط شرکت Edwards Life Sciences ساخته شده، از چندی پیش در اروپا مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون نسل جدیدی از نمونه های دریچه قلبی Sapien ۳ Transcatheter توسط اداره کل غذا و داروی امریکا FDA تایید شده که می تواند برای افرادی با دریچه آئورت تنگ سودمند باشد. این محصول از جدیدترین تغییرات برای به حداقل رساندن آسیب ها برخوردار است.
قلب افرادی که با انسداد یا مشکلات دریچه آئورت دست و پنجه نرم می کند بایستی سخت تر کار کند تا بتواند به پمپاژ خون بپردازد. علائم این بیماری با نشانه هایی مانند درد قفسه سینه، نارسایی قلب، ضربان نامنظم قلب و ... بروز کند.
..........................
خبر: تفاوت مغز افراد منطقی و احساساتی
محققان در مطالعه ای توانستند تفاوت های فیزیکی را در مغز افرادی که به احساسات دیگران پاسخ احساسی نشان می دهند در مقایسه با مغز افرادی که پاسخ منطقی می دهند، بیابند.
مطالعات محققان دانشگاه موناش استرالیا از ارتباط بین تراکم ماده خاکستری مغز و میزان همدلی و احساسات در انسان ها خبر می دهد. این مطالعه نشان می دهد، افرادی که دارای تراکم بیشتری در سلول های خاکستری مغز خود هستند، در ابراز رفتارهایی مانند همدلی عملکرد بهتری را نسبت به سایرین از خود بروز می دهند.
این مطالعه به سرپرستی Robert Eres انجام شده و نشان می دهد، انسان ها به دو گروه همدلی احساسی و همدلی شناختی تقسیم می شوند. افرادی که در گروه همدلی احساسی قرار می گیرند، همان افرادی هستند که از دیدن یک صحنه یا فیلم ناراحت شده و گریه می کنند. افرادی که در گروه همدلی شناختی قرار می گیرند، همان افراد منطقی هستند که در برابر وقایع مختلف، پاسخ احساسی نشان نمی دهند.
در این مطالعه، محققان از مورفومتری بر مبنای واکسل VBM استفاده کردند تا بتوانند علاوه بر بررسی میزان تراکم ماده خاکستری در شرکت کنندگان، به میزان همدلی شناختی و همدلی احساسی در آنها نیز بپردازند.
در پایان تحقیقات مشخص شد، افرادی که از امتیازات بالاتری برای همدلی احساسی برخوردار بودند، دارای تراکم بیشتری از ماده خاکستری در insula هستند. ( insula ناحیه ای در قسمت میانی مغز است). اما آنهایی که امتیازات بیشتری را در همدلی شناختی به خود اختصاص دادند، دارای تراکم بیشتری در midcingulate بودند. (midcingulate ناحیه ای که دو نیمکره مغز را به یکدیگر وصل می کند).
این مطالعه نشان می دهد که رفتارها چگونه از فعالیت و عملکرد مغز نشات می گیرند.
..........................
خبر: کرم ها از طریق آنتن الکترومغناطیس در مغز ردیابی می کنند
زیست شناسان از مدت ها پیش معتقدند که یک سری از گونه ها به منظور حرکت روی زمین حوزه مغناطیسی زمین را حس می کنند.
زیست شناسان با یک سری آزمایشات به این نتیجه رسیدند که یک سری از گونه ها برای مسیریابی حوزه میدان مغناطیسی زمین را حس می کنند اما شرح جزئیات این مکانیسم عصبی واقعا غیر قابل بیان است.
اکنون محققان می گویند: آنها بالاخره محل اولین حسگر میدان مغناطیسی زمین را در یک جاندار کشف کردند.
یک گروه از محققان دانشگاه تگزاس در آمریکا متوجه شدند که این مکانیزم در داخل مغز یک کرم قرار دارد.
محققان موفق شدند که محل این مکانیزیم را که از آن به عنوان یک آنتن تلویزیون در مقیاس نانو توصیف می شود، در انتهای یک نرون به نام AFD در مغز یک کرم گرد پیدا کنند.
کرم های گرد از این آنتن میکروسکوپیک برای حرکت و پیدا کردن مسیر حرکت خود روی زمین استفاده می کنند.
جان پیرس شیمومورا پروفسور علوم مغز و اعصاب در تگزاس در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: برای پیدا کردن اولین نرون حسگر میدان مغناطیسی زمین یک رقابت وجود داشت و با کشف محل این مکانیزیم در مغز کرم های گرد، ما برنده این رقابت شدیم زیرا هیچ کس تصور نمی کرد که کرم ها بتوانند میدان مغناطیسی زمین را حس کنند.
محققان با استفاده از روشی به نام تصویربرداری کلسیم موفق شدند نرون AFD را در مغز کرم های گرد به دقت مورد بررسی قرار دهند.
این روش به محققان اجازه می دهد تا فعال شدن این نرون توسط میدان مغناطیسی زمین را مشاهده کنند.
از آنجایی که ساختار مغز در گونه های مختلف بسیار شبیه هم است محققان بر این باورند که یک نرون و یک ساختار آنتن مانند مشابه در انواع دیگری از حیوانات مانند پروانه ها، غازها، لاک پشت های دریایی، گرگ و غیره وجود داشته باشد.
نتیجه این مطالعه در مجله eLife منتشر شده است.
..........................
خبر: هاردهای سه ترابایتی رایانههای مک اپل، رایگان تعویض میشوند
کاربران رایانه های آی مک 27 اینچی که با مشکل آسیب دیدن هارد دیسک هایشان مواجه هستند میتوانند رایگان این هاردهای سه ترابایتی را تعویض کنند.
این کار تنها در مورد برخی مدل های آی مک صورت می گیرد که در بازه زمانی دسامبر سال 2012 تا سپتامبر 2013 ساخته شده باشند.
برخی گزارشهای منتشر شده حاکیست که هاردیسکهای تعدادی از آی مک های مذکور دچار مشکل بوده و تحت شرایط خاصی از کار می افتند و لذا اپل تصمیم گرفته این هارد دیسک ها را به رایگان تعویض کند. هاردهای معیوب ساخت شرکت سی گیت هستند.
در گذشته مشکلات مشابهی برای هاردیسک های یک ترابایتی ساخت شرکت سی گیت به وجود آمده بود که در آن مورد هم اپل مجبور به تعویض آنها شد.
مالکان این آی مک ها برای بررسی اینکه آیا باید هاردیسک های خود را تعویض کنند یا خیر می توانند به آدرس اینترنتی https://www.apple.com/support/imac-harddrive-3tb/ مراجعه کنند.
..........................
خبر: نظام درجه بندی محصولات در آمازون تغییر میکند
سایت آمازون در حال تغییر روشهای مورد استفاده خود برای درجه بندی کیفیت محصولات عرضهشده است. همچنین قرار است مدیریت نظرات کاربران در مورد کالاها با دقت بیشتری صورت بگیرد.
با توجه به استفاده میلیون ها نفر از آمازون برای خرید کالا و همین طور تلاش شرکت ها برای بازاریابی بهتر محصولاتشان اصلاحات تازه این شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است.
آمازون می گوید از الگوریتم ماشینی تازه ای استفاده خواهد کرد که اهمیت بیشتری برای دیدگاه های ارزشمند و مورد توجه قرار گرفته کاربران قائل می شود و از آنها برای درجه بندی کالاهای جدیدتر استفاده می کند. بنابراین ترکیبی از دیدگاه های پرطرفدار و پرستاره کاربران در مورد یک محصول و بررسی های ماشینی تکلیف درجه بندی نهایی یک کالا را مشخص می کند.
پیش از این میانگین نظرات کاربران در مورد یک محصول برای درجه بندی آن به کار می رفت، ولی از این به بعد هر نظر و دیدگاه کاربری مطرح شده با توجه به شرایط خاصش مورد توجه قرار می گیرد. تغییرات یاد شده ابتدا در آمریکا و سپس در دیگر کشورها اعمال خواهد شد.
..........................
خبر: حمل بارهای ۱۰ کیلویی با اسکلت رباتیک
اسکلتهای رباتیکی حالا فقط برای امور نظامی و بازتوانی معلولان نیستند. به تازگی نسل جدیدی از این فناوری ارائه شده که در صنایع مختلف نیز کاربرد گسترده ای دارد.
در سالهای اخیر نسخه های مختلفی از اسکلتهای رباتیکی ارائه شده که معمولا محدود به آزمایشگاهها، امور نظامی و نهایتا کمک به بازتوانی معلولان می شود. با این حال همواره اینگونه تصور می شود که این فناوری جدید ظرفیت بالایی در به کارگیری در توسعه صنایع به ویژه در بخش جابجایی اجسام سنگین دارد.
به تازگی گروهی از محققان در اشتوتگارت آلمان در قالب پروژه ای موسوم به Robo-Mate اسکلت رباتیکی جدیدی ارائه کردند که مختص به کارگیری در صنایع بوده و به کارگران این امکان را می دهد تا بارهایی به وزن ۱۰ کیلوگرم را درحالی بلند کرده و جابجا کنند گویی تنها یک کیلوگرم بار در دست دارند!
این فناوری کاربردی درحالی ارائه شده که تخمین زده می شود تنها در سراسر اتحادیه اروپا سالانه ۴۴ میلیون کارگر دچار ضایعات استخوانی و اسکلتی ناشی از جابجایی اجسام سنگین می شوند. حتی گفته می شود در برخی صنایع، یک کارگر روزانه تا ۱۰ تن بار جابجا می کند!
پروژه Robo-Mate از سال ۲۰۱۳ و در قالب کنسرسیومی متشکل از ۱۲ شرکت و انستیتوی تحقیقاتی در ۷ کشور اروپایی آغاز شد. ایده اصلی در این پروژه طراحی سیستم رباتیکی سبکی بوده که مانند یک چارچوب حمایتی و تقویت کننده به کمک کارگران آمده و به آنها در جابجایی اجسام سنگین یاری رساند.
این فناوری جدید دارای مدلهای مختلفی برای حفاظت از بازوها، میان تنه و پاها است.
مغز همه کاره این فناوری نوین نرم افزاری است که میزان فشار وارد آمده به قسمتهای مختلف بدن را ارزیابی و بر اساس آن سطح عملکرد اسکلت رباتیکی را تنظیم می کند.