به گزارش خبرنگار شبکه خبری ICTPRESS ، در نخستین فستیوال بین المللی جایزه بزرگ اختراعات ایران با داوری ۳۸۹ اختراع توسط ۱۲۰ داور، به ۱۰۰مخترع منتخب تسهیلات نظام وظیفه و ۳۰مخترع منتخب تسهیلات بانکی تعلق میگیرد.
فستیوال جایزه بزرگ اختراعات ایران با هدف تولید و تجاریسازی اختراعات کشور و با حضور بیش از ۲ هزار مخترع در تاریخ ۲۸ و ۲۹ مرداد ماه سال جاری برگزار میشود.
خانه تکنولوژی ایران با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حمایت بیش از 30 دانشگاه و پژوهشگاه برتر کشور و حمایت کنندگانی از جمله 780 ، در راستای تجاریسازی و تولید دانش و ارزشگذاری به تحقیق و توسعه در سال 91 یک اقدام تحقیقاتی جهت ایجاد شیوهای جدید حمایتی جهت تجاریسازی و فروش اختراعات انجام داد و در نهایت در شهریور ماه سال 1393 پروژه (جایزه بزرگ اختراعات ایران) با رویکرد تجاریسازی اختراعات با حضور بیش از 40 نفر نخبگان، فعالان و صاحب نظران عرصه تکنولوژی آغاز به کار کرد.
این فستیوال بینالمللی با حضور بیش از 2 هزار مخترع، متخصص و سرمایهگذار و با حمایت سازمانها و ارگانهای علمی و فناوری کشور پایه گذاری شد. جایزه بزرگ اختراعات ایران نه تنها ایجاد انگیزه و ارج نهادن به فعالیتهای علمی دانشمندان داخلی را در دستور کار خود قرار داده است بلکه یک برنامه و روند سریع برای تجاریسازی فناوریها در کشور را با مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی پیگیری میکند؛ فرآیند اصلی (جایزه بزرگ) در سال 2011 با ایده مهندس پیمان سرحدی؛ مخترع مطرح جهان، توسط نشریه تایمز امریکا ارائه شده و پس از سه سال مطالعه و بررسی در سال 2014 با مطالعهای تحت عنوان «دهکده دانایی و خانه های تکنولوژی» در کنفرانس جهانی مدیریت تکنولوژی در کشور امریکا مورد پسند صاحب نظران تکنولوژی جهان قرار گرفت و پس از آن با یک برنامه 10 ساله آغاز بهکار کرد.
این فستیوال فقط یک مراسم بزرگداشت نیست بلکه یک پروسه کاملاً نو با هدف تولید و تجاریسازی اختراعات است؛ دستاندرکاران این فستیوال قصد دارند تا با برگزاری این برنامه بتوانند راهگشای حل مسأله تجاریسازی اختراعات در ایران باشند و این مهم حمایت تمام سازمانها، ارگان ها و فعالان این حوزه را میطلبد.
پیمان سرحدی روز چهارشنبه در نشست خبری به همین مناسبت به خبرنگاران رسانه ها گفت: پس از داوری های متعدد 389 اختراع به مرحله پایانی راه یافت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبری ICTPRESS گفت: از میان مخترعان 25 درصد خانم و 75 درصد آقا در رده سنی بین 25 تا 50 سال هستند. همچنین 40 درصد طرح ها از سوی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و 60 درصد اختراعات از سوی افراد با مدرک دکتری و اعضای هیات علمی دانشگاه ها بوده است.
سرحدی از ارائه 150 اختراع بین المللی خبر داد.
با توجه به حمایت سامانه هف هشتاد (780) از این رویداد ، سید حمیدرضا قاسمی مدیرعامل هلدینگ تهران اینترنت و دبیر اجرایی جایزه بزرگ اختراعات ایران درباره اهداف این جایزه بزرگ گفت: در برگزاری این جایزه بزرگ آشتی صنعت و مخترعان از اهداف ما است.
وی ادامه داد: بارها شاهد بودیم که جوانان ایرانی که صاحب طرح و ایده بودند برای تجاری سازی شدن اختراعشان مجبور به سفر به خارج از کشور شدند و کشور مجبور شد برای دستیابی به این فناوری ها، آن را از خارج کشور وارد کند که به طور قطع به زیان کشور است.
قاسمی در ادامه حمایت از طرح ها و ایده ها را برای تبدیل شدن آنها به فناوری ضروری دانست و گفت: طرح ها و ایده های رسیده به دبیرخانه این جایزه بزرگ مورد ارزیابی قرار می گیرند.
مدیرعامل سامانه هفت هشتاد در خصوص جوایز منتخبان این جایزه بزرگ گفت: تسهیلات نظام وظیفه و همچنین اعطای وام از صندوق مهر امید از برنامه های تشویقی برای منتخبان این جایزه بزرگ است.
علی اکبر رحمانی دبیر راهبردی جشنواره و نماینده شرکت پنها (شرکت پشتیبانی و نوسازی هلی کوپتر ایران) نیز در این نشست گفت: شرکت پنها تنها به منظور ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه از این جایزه بزرگ حمایت می کند تا موجب جلوگیری از خروج مغزها از کشور شود.
شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و شرکت پنها از حامیان برگزاری جایزه بزرگ اختراعات ایران هستند.
به گزارش شبکه خبری آی سی تی پرس، این رویداد در روزهای 28 و 29 مرداد ماه سال جاری برگزار میشود؛ داوریهای حضوری این جایزه بزرگ نیز در سه روز پیاپی از ساعت 9 صبح تا 13 و 15 تا 18 و در 9 گروه مقابل برگزار خواهد شد:
1-پزشکی(تجهیزات پزشکی - دامپزشکی - علوم دارویی)، 2-کامپیوتر و فناوری اطلاعات، 3-برق(مخابرات - الکترونیک - کنترل - قدرت)، 4-مهندسی شیمی(مهندسی نفت - طراحی فرایند های گاز - مهندسی پلیمر- پتروشیمی)، 5-علوم پایه(شیمی، صنایع غذایی، فیزیک، نانو و...)، 6-عمران ، معماری و محیط زیست، 7-مهندسی مواد و متالوژی، 8-مکانیک و مکاترونیک و هوافضا، 9-کشاورزی(تمام گرایش ها)، 10-علوم بین رشتهای.
اختتامیه این فستیوال در آذر 95 و پس از حصول نتیجه تجاری سازی طرح ها و اختراعات برگزار خواهد شد.