به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، مهندس حسین یعقوبی رئیس واحد بلاکچین شرکت خدمات انفورماتیک در کارگاه معرفی این محصول در خصوص رمز پول بانک مرکزی CBDC گفت: قرار نیست این رمز ابزاری برای دور زدن تحریم های ایران باشد یا رقیب رمزارزهایی مانند بیت کوین شود، بلکه هدف از ارائه آن این است که بانک مرکزی می خواهد ابزارهای پرداخت را متنوع و پول هوشمند را به شهروندان ارائه دهد.
یعقوبی به مروری بر ماهیت شناسی رمز پول بانک مرکزی و پارامترهای طراحی اکوسیستم این محصول پرداخت و اشارهای به اهداف و انگیزه های بانک های مرکزی دنیا از توجه به این پدیده جدید کرد.
وی با اشاره به نقش حکمرانی پولی بانک مرکزی و استفاده از بسترهای فناورانه برای اعمال آن گفت: رمزپول بانک مرکزی شکل دیجیتال همان پولی است که بانک های مرکزی در حال انتشار آن هستند، با تفاوت اینکه این ارزش در بستر فناورانه و دیجیتال در حال انتشار است.
وی به این موضوع جهت رفع ابهام مخاطبان اشاره کرد که رمز پول های بانک مرکزی قرار نیست که با رمز ارزهای جهان روا مانند بیت کوین رقابت کنند و به عنوان یک ابزار سرمایه گذاری قرار نیست در نظر گرفته شوند بلکه با هدف یک ابزار پرداخت در جهت متنوع سازی ابزارهای پرداختی که در اختیار شهروندان یک کشور باید قرارداده شود مورد توجه واقع شود.
یعقوبی افزود: دلیل حرکت بانک های مرکزی دنیا به سمت رمز پول، انتشار پولی است که به صورت مستقیم در دفتر کل بانک مرکزی ثبت و قابل نظارت باشد و همچنین از مزایای فناوری بلاکچین در هوشمندسازی پول (Programmable money) بهره برند.
وی با معرفی این محصول اشاره کرد: محصول رمز پول بانک مرکزی CBDC بر خلاف رمزارزهای جهان روا همچون بیتکوین، در انتشار متمرکز، اما در توزیع و انتقال غیر متمرکز عمل کرده و به بانک مرکزی اجازه می دهد که تعیین کند چه نهادهایی در این اکوسیستم باشند. کاربران در این سیستم گمنام نبوده و قوانین مبارزه با پولشویی در اکوسیستم این محصول قابل پیاده سازی است.
یعقوبی در خصوص مزایای رمز پول بانک مرکزی افزود: کاهش هزینه های چاپ و اسکناس، هوشمند سازی - ردگیری پول، توسعه فرارگیری سرویس دهی مالی در سطح جامعه، ارائه ابزار مورد نیاز در راستای توسعه اقتصاد دیجیتال از مهمترین مزایای رمز پول بانک مرکزی بوده که یک ابزار قدرتمند برای بانک مرکزی به منظور رقابت با ارزهای دیجیتال با ارزش ثابت (StableCoin) منتشر شده توسط بخش خصوصی را فراهم میکند.
وی افزود: پرداخت خرد، پرداخت کلان و نقل و انتقالات بین المللی سه طبقه بندی عمده از اهداف انتشار رمز پول ها است. از مهمترین بانک های مرکزی دنیا که در این حوزه فعال هستند می توان به چین، هنگ کنگ، سوئد، امارات و کانادا اشاره کرد.
وی در ادامه به روند رو به رشد و توجه روز افزون بانک های مرکزی دنیا به این پدیده و سطح بلوغ پروژههای آزمایشی آنها در این زمینه اشاره کرد.
رئیس واحد بلاکچین شرکت خدمات انفورماتیک در پایان افزود: ملاحظات کسب و کاری، قانونی و اقتصادی این محصول توسط بانک مرکزی تعیین خواهد شد.