به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی دانش و فناوری بامداد، در این کارگاه که توسط مهندس میرمحمد احمدپور مدرس دورههای پایتون و یادگیری عمیق مجتمع دانشبنیان «دانش و فناوری بامداد» ارائه شد، کاربرد بینایی کامپیوتر به عنوان یکی از فناوریهای نوین جهان و بازار کار مربوط به آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی در تعریف بینایی کامپیوتر گفت: به طور کلی به درک محیط از طریق دوربین (گوشی هوشمند، لپتاپ، وبکم و ...) بینایی کامپیوتر گفته میشود؛ همانند انسان که با استفاده از بینایی خود، قدرت تشخیص اشیا را دارد و بر همین اساس راجع به کارها تصمیمگیری میکند؛ گفتنی است Computer Vision یکی از شاخههای هوش مصنوعی و یادگیری عمیق است که با هدف ایجاد چارچوبهای لازم برای پیادهسازی قابلیت بینایی در کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری شکل گرفته است.
احمدپور در ادامه به کاربردهای بینایی کامپیوتر اشاره کرد و اظهار داشت: از جمله این موارد میتوان به تشخیص و شناسایی چهره، خودروهای خودران، کشاورزی مکانیزه، پهپادها، صندلیهای چرخدار برای معلولین، فروشگاههای هوشمند، ترازوهای هوشمند، خانههای هوشمند، تشخیص چهره از روی ماسک و ... اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه پیادهسازی این فناوری بسیار کاربردی و درآمدزا است، افزود: امروزه استفاده از بینایی کامپیوتر هم در جهان و هم در کشورمان از طرفداران بسیاری برخوردار است و در صنایع مختلف جایگاه خود را یافته و شرکتهای دانشبنیان نیز در حال کار روی این حوزه و توسعه قابلیتهای کاربردی و مرتبط با آن هستند.
این مدرس دانش و فناوری بامداد به دانشهای مرتبط با بینایی کامپیوتر که افراد برای کار در این حوزه نیاز به آموزش آن دارند اشاره و تصریح کرد: OpenCV، ماشین لرنینگ(Machine Learning)، طراحی شبکههای عصبی مبتدی و پیشرفته، دیپ لرنینگ(deep learning)، شبکههای RCNN و fast RCNN، انتقال یادگیری و Multi task learning از جمله موارد کاربردی هستند که افراد به آموزش آن نیاز دارند.
احمدپور به بازار کار بینایی کامپیوتر اشاره کرد و گفت: بینایی کامپیوتر از جمله مواردی است که استارتاپها میتوانند به آن ورود کرده و کسبوکار مرتبط با آن را توسعه دهند و کارآفرین در این حوزه باشند؛ در دنیا خصوصا در آمریکا و کانادا حدود دههزار شرکت و حتی دانشگاهها، در حوزه Computer Vision در حال جذب نیرو، متخصص و محقق هستند که سالانه درآمدی معادل ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار دلار را دربر دارد.
وی در پایان یادآور شد: از آنجایی که دنیا به سمت استفاده از فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی سوق پیدا کرده بنابراین بینایی کامپیوتر یکی از ملزوماتی است که در این زمینه دقیقا همانند چشم انسان عملکردهای خود را انجام میدهد و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
شایان ذکر است مجتمع دانش و فناوری بامداد با حضور در چهارمین نمایشگاه کار ایران که طی روزهای ۱۴ تا ۱۶ بهمنماه جاری برگزار شد، به معرفی دستاوردهای جدید خود در راستای آموزشهای منتهی به اشتغال، برگزاری کارگاههای تخصصی و ... برای آشناسازی نیرویهای خلاق جوان کشور با راهکارهای ویژه برای ورود به بازار و صنعت فناوری اطلاعات پرداخت.