۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت

سامانه مشاغل خانگی و ثبت درخواست مجوز

به گزارش ICTPRESS ، علی اکبر لبافی معاون اشتغال وزارت تعاون و کار در گفت‌وگویی رادیویی، با بیان اینکه امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان است اظهار کرد: قابلیت انجام این نوع کسب و کار در «منزل» سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آن ها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده اشاره کرد.
 وی در بیان تعریف مشاغل کسب و کار خانگی افزود:  آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیردو منجر به تولید خدمت  یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می‌شود مشاغل خانگی می‌گویند.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: متقضایان که دارای مجوز کسب و کار مشاغل خانگی هستند در این سایت ثبت نام و پس از بررسی در صورت واجد شرایط بودن طرح‌های آنها مجوز فعالیت برای آنها صادر می‌شود.
لبافی با بیان اینکه سامانه مشاغل خانگی شبکه‌ای برای ثبت  درخواست مجوز صدور فعالیت است بیان کرد:  کلیه فرآیندهای درخواست متقاضیان مشاغل خانگی ازسوی تمامی دستگاه‌های اجرایی و دبیرخانه استانی مربوطه در این شبکه ثبت  و پس از بررسی نسبت به صدور مجوز فعالیت برای کسانی که واجد شرایط هستند اقدام می‌شود.
 وی ادامه داد:تمام کسانی که برای مجوز، درخواست فعالیت داده‌اند، طرح‌هایشان تایید نمی‌شود، تنها کسانی مجوز فعالیت دریافت می‌کنند که شرایط لازم را دارا باشند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود:پس از صدور مجوز، افرادی که توانایی خرید ابزار کار دارند، با در دست داشتن مجوزی که ما صادر کردیم ، می‌توانند ابزار کار را خریداری و در محل سکونت فعالیت خود را شروع کنند.
 لبافی بیان کرد: کسانی که ابزار کار ندارند و متقاضی دریافت تسهیلات هستند، در صورتی که واجد شرایط باشند به بانک‌های عامل معرفی و تسهیلات دریافت می‌کنند.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به  ابلاغ طرح تخصیص500 میلیارد تومانی بانک مرکزی برای سامان دهی مشاغل خانگی به استان‌ها گفت: انتظار می رود بانک ها همکاری لازم را در زمینه ارائه تسهیلات داشته باشند،‌متاسفانه گلایه‌هایی از  استان‌ها  پیرامون عدم همکاری بانک‌های عامل برای ارائه تسهیلات ارائه شده است اما امیدواریم این مشکلات به زودی حل شود و بانک‌ها همکاری های لازم را داشته باشند.

****

این سامانه در آدرس زیر قابل دسترسی است:

http://www.mashaghelkhanegi.ir

****

طرح ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي

 

مقدمه :
     امروزه كسب و كارهاي خانگي به عنوان راهكاري مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب مي گردند. قابليت انجام اين نوع كسب و كار در «منزل» سبب ايجاد مزاياي بسياري براي شاغلين آن ها مي شود، كه از جمله مي توان به ايجاد توازن بين مسئوليت خانوادگي زنان و اشتغال آنان، حذف هزينه هاي مربوط به خريد، رهن و اجاره كارگاه و اياب و ذهاب، استفاده از نيروي كار ساير اعضاي خانواده و ايجاد زمينه هاي كار خانوادگي، امكان انتقال تجارب از طريق آموزش غيررسمي به شيوه استاد- شاگردي بين اعضاء خانواده و... اشاره نمود.
بايد توجه داشت كه در ساليان اخير به دليل تحولات عظيم در بخش فناوري اطلاعات در جهان و ايجاد مشاغل جديد، امكان اشتغال خانگي براي بسياري از افراد در زمينه هاي IT  نيز فراهم گرديده است. اين مشاغل كه روزانه در سراسر جهان تعداد آن ها رو به فزوني و تنوع مي باشد اين امكان را فراهم مي آورد تا افراد بتوانند در محيط خانه با استفاده از رايانه و وسايل جانبي مورد نياز، به انجام كسب و كارهاي گوناگون در اين حوزه بپردازند.

 

راهنما:

- متقاضيان مشاغل خانگي لازم است متناسب با نوع فعاليت مورد نظر خود يكي از فرم هاي ثبت نام (مستقل – تحت پوشش – پشتيبان )   را تكميل  نمايند . فرمهاي تكميلي توسط دستگاه اجرائي ذيربط بررسي شده و در صورت تائيد طرح در دستگاه اجرائي ، مجوز مربوطه صادر خواهد شد.
-    فهرست رشته هاي مشاغل خانگي – اطلاعات تعدادي از رشته هاي مشاغل خانگي – فرم ثبت نام متقاضيان  به تفكيك مستقل- تحت پوشش – پشتيبان در سايت وزارت كار و امور اجتماعي ( ( www.irimlsa.irبخش مشاغل خانگي موجود  و قابل مشاهده مي باشد .
-    متقاضيان مشاغل خانگي بايد  از مهارت و تخصص كافي جهت انجام شغل خانگي مورد نظر برخوردار باشند.
-    در صورتيكه شغل مورد نظرمتقاضي در فهرست مشاغل خانگي موجود نباشد، متقاضي مي تواند شغل مد نظر خود را پيشنهاد نمايد .مشاغل پيشنهادي متعاقباً بررسي و در صورت تصويب ، به فهرست مشاغل خانگي اضافه خواهند شد.
-    اشخاصي كه در قالب فرم افرادتحت پوشش ثبت نام مي نمايند، در صورت داشتن شرايط لازم و وجود پشتيبان متناسب با شرايط آنان، به شخص پشتيبان معرفي خواهند شد.
-    ثبت نام افراد تحت پوشش به معناي اشتغال قطعي يا فوري فرد ثبت نام شده نمي باشد.
-    انجام فعاليت توسط  ساير اعضاي خانوار منوط به موافقت و رضايت سرپرست خانوار مي باشد .
- متقاضيان انجام فعاليت در قالب تعاوني لازم است گزينه "تعاوني" را انتخاب نمايند.
- پس از تكميل فرم ثبت نام ، درصورت اطمينان از صحت اطلاعاتي كه در فرم وارد نموده ايد ، با كليك بر روي علامت    ثبت نام خود را قطعي نماييد .
- سئوالات مربوط به هزينه و تسهيلات مورد نياز فعاليت ، صرفاً براي اطلاع از نقطه نظر شما بوده و تعيين ميزان تسهيلات مورد نياز بر عهده دستگاه هاي اجرايي ذيربط مي باشد .

 

تعاريف:
-  مشاغل يا كسب و كار خانگي: آن دسته از فعاليت هايي است كه توسط عضو يا اعضا خانواده در فضاي مسكوني در قالب يك طرح كسب و كار بدون مزاحمت و ايجاد اخلال در آرامش واحد هاي مسكوني همجوار شكل مي گيردو منجر به توليد خدمت يا و يا كالاي قابل عرضه به بازار خارج از محيط مسكوني مي گردد. شاغلين كسب و كار مذكور براي كسب منافع به صورت هاي ذيل فعاليت مي نمايند:
1-    انجام فعاليت به صورت كارمزدي براي كارفرماي خارج از محيط مسكوني
2-    انجام فعاليت مستقل اعم از تامين مواد اوليه تا عرضه و محصول به خارج از محيط مسكوني
3-    انجام فعاليت به صورت تعاوني ،اتحاديه ويا مشاركت با بنگاه هاي بالا دستي تامين كننده مواد اوليه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجيحا به صورت كسب و كار خوشه اي
-    پشتيبان : منظور اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند كه مسئوليت حمايت از تعدادي از شاغلين خانگي را در كل فرآيند توليد و  ارائه خدمات، اعم از آموزش، تهيه و توزيع مواد اوليه و ابزار كار (حسب مورد ) ، مشاوره ، طرحي ، نوآوري ، بسته بندي ، بازاريابي و فروش به عهده بگيرند.
- افراد تحت پوشش : افرادي كه متقاضي انجام فعاليت زيرمجموعه يك فرد حقيقي يا حقوقي ديگر مي باشند . بديهي است اين موضوع با تحت پوشش نهادهاي حمايتي بودن ارتباطي نداشته و متفاوت مي باشد.
-    مستقل (خوداشتغالي) : نوعي اشتغال  است كه فرد مي تواند با اتكاء به توان شخصي، خلاقيت و ابتكار ، به شكل خويش فرمايي به فعاليتهاي توليدي و خدماتي بپردازد كه در نتيجه منجر به كسب در آمد و ايجاد فضاي كسب و كار مي شود.
-    كسب و كار مجازي: كسب و كاري است كه در آن از اينترنت جهت انجام تبليغات و فروش كالا و خدمات استفاده مي گردد.

 

****

لینک ثبت نام متقاضیان:

http://www.mashaghelkhanegi.ir/Default2.aspx

****

 

توجه:متقاضیان با استفاده از کد رهگیری که در انتهای ثبت نام در اختیارشان قرار میگیرد، می توانند ثبت نامشان را پی گیری کنند.

نظرات : 0

ثبت نظر

62179