۱۴۰۳ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت

دکتر روحانی بر اجرایی شدن سند ملی نخبگان تأکید كرد

به گزارش ICTPRESS، دکتر حسن روحانی شامگاه سه شنبه در هفتصد و سی و هشتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر اجرای سریع تر سند ملی نخبگان گفت: باید از همه ظرفیت های موجود برای حفظ و بکارگیری نخبگان در عرصه های علمی و تخصصی در دانشگاه ها و پژوهشکده های کشور و بویژه در صنعت و تولید به نحو احسن بهره گرفت.
رییس جمهور همچنین خواستار آن شد، معیارها و فرآیندهای شناخت و کشف نخبگی وسیع ‌تر و سیال شده تا پوشش وسیع‌تری برای تحت پوشش قرار گرفتن همه زبدگان و نخبگان علمی کشور فراهم شود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه طبعاً علاقمندی برای تحصیل در تعدادی از دانشگاه های کشور که در زمره مراکز علمی ممتاز هستند، بیشتر است، تصریح کرد: باید توجه بیشتری به این مراکز و دانشگاه های برتر کشور معطوف شود و با در نظر گرفتن تسهیلات و امکانات مناسب، این مراکز جذب و تربیت نخبگان را بیش از پیش تقویت کرد.
رییس جمهور همچنین پس از ارائه گزارش کارگروه تدارک تسهیلات برای ادامه تحصیل اتباع عراقی و افغانی در مراکز عالی کشور، با تأکید بر اهمیت این مسأله، خواستار بررسی راهکارهای تحقق این موضوع با رویکرد و نگاه مثبت به آن شد.
در این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد، مجموعه پیشنهادات ارائه شده برای اجرای سریع تر و دقیق سند ملی نخبگان در دبیرخانه شورا جمع بندی شده و به بنیاد ملی نخبگان ارائه شود تا این بنیاد متناسب با رویکردهای مطرح شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی، راهکارهای اجرایی تسهیل مقدمات نخبه پروری و حفظ نخبگان کشورمان در داخل و جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور را تمهید كند.
همچنین براساس مصوبه این شورا، قرار شد شورایی که براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، مسئول بررسی نحوه اصلاح آزمون سراسری دانشگاه هاست، راهکارهای تسهیل ادامه تحصیل اتباع افغانی و عراقی در مراکز آموزش عالی کشور را نیز بررسی و تدوین کند.
دانشگاه های ممتاز کشور تقویت می شوند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت دانشگاه های ممتاز که مورد توجه غالب نخبگان هستند را از مباحث امروز شورا اعلام کرد.
در پایان جلسه امشب شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای محمدرضا مخبر دزفولی در مصاحبه با خبرنگاران، موضوع اول مورد بحث شورای عالی را گزارش کارگروهی ذکر کرد که در زمینه تسهیلات ادامه تحصیل اتباع افغانی و عراقی متقاضی ورود به آموزش عالی در کشور ذکر کرد و گفت: قرار شد که این موضوع در شورایی به ریاست وزیر علوم که براساس مصوبه مجلس قرار است کار ساماندهی آزمون سراسری را انجام دهد با نگاه مثبت مورد بررسی قرار گیرد و موانع پیش روی تحصیل این عزیزان برطرف شود.
وی موضوع بعدی را سند ملی نخبگان که مدتی قبل در شورای عالی به تصویب رسید ذکر کرد و افزود: گزارش معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان در مورد وضعیت نخبگان در داخل و همچنین فرآیندها و روندهای در حال رخ دادن برای ادامه تحصیل آنها در خارج از کشور به همراه امکاناتی که برای آنها در نظر گرفته شده و روند بازگشت ایشان به کشور ارائه و مورد توجه اعضا قرار گرفت.
مخبر دزفولی تصریح کرد: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادهای خود را مطرح کردند و در آخر ریاست شورا تاکید کرد که ما با هر ظرفیتی که بتوانیم برای نگهداشت نخبگان و به کارگیری آنها چه در جایگاه های علمی و تخصصی، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و چه در صنعت و بخش های گوناگون دیگر استفاده کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نکته بعدی درباره نخبگان را وسیع تر و دقیق تر کردن فرآیند شناخت و کشف ظرفیت های آنها ذکر کرد و گفت: این امر برای آن است که پوشش بیشتری به مجموعه عناصری که دارای یک نبوغ و استعداد برتر هستند داده شود، بنیاد نخبگان هم قرار شد کار را در این زمینه دنبال کند.
وی افزود: از آنجا که تعداد مشخصی از دانشگاه های درجه یک و ممتاز کشور هستند که در ابتدا هم جمع زیادی از نخبگان آنها را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند، بحث هایی درباره کمک به این مراکز و تقویت آنها و نیز تسهیلاتی که باید برای آنها در نظر گرفت، انجام شد.
مخبر دزفولی تصریح کرد: قرار شد مجموعه پیشنهادها و این تسهیلات در دبیرخانه شورا جمع بندی و به نبیاد نخبگان اعلام شود و این بنیاد هم متناسب با هر کدام از این موارد که در جلسه شورا ابلاغ شده، بتواند راهکارهای اجرایی کردن آنها و تسهیل استفاده بهینه از ظرفیت نخبگان را تدبیر کند.

نظرات : 0

ثبت نظر

63602