۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت

مدیرعامل پرداخت نوین در نشست PSP ها درخصوص دریافت کارمزد از پذیرندگان: تقویت شبکه پرداخت الکترونیک جامعه موجب رونق کسب و کار و تسهیل تبادلات و تجارت میشود

به گزارش ICTPRESS به نقل از روابط عمومی پرداخت نوین، احمد میردامادی  روز شنبه 5 مهر ماه، در نشست خبری در خصوص دریافت کارمزد از پذیرندگان که در محل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان و با حضور مدیران  شرکت های پرداخت الکترونیک پارسیان، به پرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان، فن آوا کارت و پرداخت نوین برگزار شد، با بیان مطلب فوق، افزود: البته خود اصناف نیز به این موضوع اذعان دارند که این بحث در کلان به نفع‌شان است و مخالفتی با این موضوع جز در برخی موارد جزئی، وجود ندارد.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با اعلام خبر دريافت كارمزد دستگاه هاي كارتخوان از صاحبان دستگاهها، بسیاری از صنوف اعلام کردند که اقدام به جمع‌آوری دستگاه‌ها کرده و پول نقد از مردم دریافت می‌کنند، گفت: گرفتن پول نقد از مردم مشکلات زیادی را به همراه دارد که مهمترین آن بحث امنیت و جابجائی  پول است، چون بسیاری از خریداران پول نقد حمل نکرده و از طرفی صاحبان مشاغل نیز مجبورند پول نقد را در صندوق ذخیره کرده که همه اینها هزینه‌هایی به همراه دارد و در واقع  ریسک آن نیز بالاست .

پرداخت کارمزد و هزینه دستگاههای کارتخوان از منابع ملی ناعادلانه است


مدیر عامل شرکت پرداخت نوین با بیان این‌که این شبکه هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم به همراه دارد، بیان کرد: در حال حاضر هزینه‌ی این دستگاه‌ها توسط بانک مرکزی و بانک‌ها و از منابع عمومی پرداخت می‌شود که این ناعادلانه است؛ هزینه سرویس باید توسط همان بخشی که از آن استفاده می‌کند پرداخت شود و این هزینه‌ها نباید از جیب مردم و به تساوی پرداخت شود.
 
وی با بیان این‌که جامعه‌ای هستیم که قشر جوان، بخش عمده آن را تشکیل می دهند، بنابراین باید ابزار مبادلات الکترونیکی را تسهیل کنیم، تاکید کرد: در زمانی به دلیل فرهنگ‌سازی استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی، هزینه‌ی دستگاه‌ها را بانک مرکزی پرداخت می‌کرد، اما این موضوع نباید دلیلی بر ادامه‌دار بودن آن باشد.


مردم تمایلی به خرید با پول نقد ندارند

 

مهندس میردامادی یادآور شد: به طور کلی با امنیتی که در کارت‌های الکترونیک وجود دارد، طبیعی است که مردم تمایلی به خرید با پول نقد ندارند. بنابراین حذف یارانه و پرداخت کارمزد توسط صاحبان دستگاه‌ها امری معقول است که منجر به پیشرفت می‌شود و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد به ویژه آنکه تقویت این شبکه در شرایط اقتصادی کنون جامعه موجب رونق کسب و کار و تسهیل تبادلات و تجارت میشود.
 

در ادامه این نشست خبری، باباپور ،مدیر عامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نیز تاکید کرد: اگر هر پذیرنده‌ای کارمزد خود را به دارنده کارت یا مشتری منتقل کند، مردم می‌توانند این موضوع را گزارش دهند تا مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
 

باباپور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، مبنی بر این‌که دریافت کارمزد از صاحبان کارتخوان‌ها در واقع تحمیل هزینه‌ اضافی به دوش مصرف‌کننده نهایی است و در نهایت این کارمزد از مصرف‌کنندگان دریافت می‌شود؟ گفت: شاپرک که به عنوان نهاد نظارتی در این زمینه محسوب می‌شود به این موضوع رسیدگی می‌کند و چنانچه مردم در این زمینه با موردی مواجه شدند می‌توانند اعلام کنند تا به آن رسیدگی شود.


‌فقط 50درصد هزینه دستگاهها توسط صاحبان دستگاهها پرداخت می‌شود

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که رییس اتاق اصناف با این موضوع مخالف بوده و تاکید کرده بود که باید نرخ کارمزد با هماهنگی و همکاری کارشناسان اصناف صورت گیرد، تصریح کرد: کارمزد را نمی‌توانند سرویس‌گیرندگان تعیین کنند و این جزو وظایف آنها تعریف نمی‌شود؛ البته در حال حاضر تعرفه کارمزد 250 تومان است که 50 درصد آن را در این مقطع بانک مرکزی پرداخت می‌کند و 50 درصد بقیه را صاحب دستگاه می‌پردازد، ولی در مرحله‌ی بعدی کل هزینه توسط صاحبان دستگاه‌ها پرداخت می‌شود.

باباپور ادامه داد: طبیعی است هزینه‌هایی برای بازسازی شبکه و یا نصب دستگاه‌های پز صرف می‌شود، بنابراین باید این کارمزد پرداخت می‌شد که به دلایلی و در واقع با هدف فرهنگ‌سازی این کار سال‌ها به تعویق افتاد، ولی از آبان‌ماه اجرایی خواهد شد.

مدیر عامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با بیان این‌که پرداخت یارانه دستگاه‌های کارت‌خوان توسط بانک مرکزی مشکل‌ساز بود، اظهار کرد: هر پذیرنده‌ای که از دستگاه‌های کارت‌خوان‌ها استفاده می‌کند باید هزینه‌اش را خودش پرداخت کند، در غیر این صورت طبیعی است که اهمیتی به آن دستگاه نداده و موجب اتلاف هزینه بیت‌المال می‌شود.


تراکنش صفر برخی پایانه‌ها فقط تحمیل هزینه‌ی اضافی است

باباپور با بیان این‌که در حال حاضر پایانه‌هایی داریم که تراکنش‌ آنها صفر است، گفت: تراکنش صفر در برخی از پایانه‌ها فقط تحمیل هزینه‌ی اضافی است که این کار باید هدفمند شود و در صورتی که استفاده کننده هزینه‌ی آن را بپردازد، طبیعی است که صاحب دستگاه به نحو بهتری از آن استفاده می‌کند و شرکت‌های پی اس پی نیز به طرف ارائه‌ی خدمات بهتر و با تکنولوژی به روز حرکت خواهند کرد.


وی ادامه داد: اگر مغازه‌داری چندین دستگاه کارت‌خوان دارد که فقط از یک یا دو دستگاه استفاده می‌کند، باید هزینه‌ی بقیه دستگاه‌ها را نیز بپردازد، چون در حال حاضر شاهدیم در برخی مغازه‌ها چندین دستگاه کارت‌خوان وجود دارد و فقط یک یا دو دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

باباپور با بیان این‌که با ایجاد شاپرک در دو سال اخیر شاهد اتفاقات خوبی بودیم ، به مزایای پرداخت الکترونیکی اشاره کرده و گفت:در هیچ کشوری بانک‌ها دستگاه‌های کارتخوان خود را به رایگان در اختیار استفاده‌کنندگان قرار نمی‌دهند و شرکت‌های psp نیز موظف هستند سرویس خوبی به صاحبان دستگاهها ارائه دهند.
 

وی در عین حال بیان کرد:وقتی کارمزدی دریافت می‌شود، باید سرویس خوبی دریافت شود؛ هدف ما این است که در مرحله‌ی بعدی دستگاه‌های اضافی که بهره‌وری ندارند تعیین تکلیف شده تا هزینه‌ی اضافی تحمیل نشود.
 

همچنین حسین‌نژاد - معاون شرکت پرداخت الکترونیک سامان - تاکید کرد: بحث دریافت کارمزد در رسانه‌ها به عنوان موضوعی جدید مطرح شده و این در حالی است که اینگونه نیست و از سال‌ها قبل بانک مرکزی در این زمینه مطالبی را عنوان کرد که به دلایلی و از جمله عدم فرهنگ‌سازی اجرایی نشد.
 

دادن سوبسید در این زمینه توجیه اقتصادی ندارد

وی با بیان اینکه دادن سوبسید در این زمینه توجیه اقتصادی ندارد و این سرویس با سرمایه‌گذاری سیستم بانکی در کل کشور نهادینه شده گفت: این شبکه نیاز به پایداری و ارتقاء دارد و باید به روز شود.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی و شرکت شاپرک جایگاه تکنیکال دارند و به این موضوع با نگاهی فنی باید نگاه کرد و نباید رنگ و بوی سیاسی به آن داد، گفت: حدود سه میلیون پایانه  در کشور وجود دارد که صد‌درصد هزینه‌های آن را بانک‌ها پرداخت می‌کردند و اگر از دیدگاه یک شهروند به موضوع نگاه کنیم هزینه‌ها و درآمد‌ها باید به سمتی حرکت کند که از منابع ملی بهتر استفاده شود.


وی تاکید کرد: البته با دادن کارمزد از سوی صاحبان کسبه ممکن است تعداد تبادلات کم شود که این به نفع شرکت‌های psp نیست ولی موضوع مهمتر آن است که با این کار از پزها به نحو بهتری استفاده می‌شود و در کل منافع ملی محافظت خواهد شد.
 

فتاحی ، مدیر عامل شرکت فناوا کارت نیز در پاسخ به این سوال که بعضی از کسبه عنوان می‌کنند که بانک ها از رسوب پول آنها استفاده می‌کنند، بنابراین نباید کارمزدی بپردازند گفت: عمده ی  کسبه از محل تراکنش ها رسوب قابل توجهی در بانک‌ها ندارند و اگر هم باشد سود آن را دریافت میکنند.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

64022