۱۴۰۳ یکشنبه ۱۳ خرداد

فضاپیمای جایگرین روسیه به ایستگاه فضایی رسید

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، یک فضاپیمای سایوز جایگزین برای سه فضانورد ایستگاه فضایی بین‌المللی طبق برنامه به این سازه‌ی مداری رسید. این فضاپیمای جایگزین روسی سایوز که MS-۲۳ نام دارد زمانی به ایستگاه فضایی متصل شد که هر دوی آنها در فاصله ۲۶۰ مایلی(۴۱۸ کیلومتری) بر فراز شمال مغولستان در حال پرواز بودند.

فضاپیمای بدون سرنشین سایوز MS-۲۳ در روز پنجشنبه(۲۳ فوریه) از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان به فضا پرتاب شد تا خانه‌ی جدیدی برای فضانوردان سرگئی پروکوپیف(Sergey Prokopyev) و دیمیتری پتلین(Dmitry Petelin) و فرانک روبیو(Frank Rubio) باشد. فضاپیمای اصلی این سه نفر، سایوز MS-۲۲ بود که در اواسط ماه دسامبر دچار نشتی شد و تمامی مایع خنک کننده خود را از دست داد.

ناسا نیز در حال برنامه‌ریزی پرتابی برای خود با تعداد بیشتری از خدمه است. انتظار می‌رود یک فضاپیمای کرو دراگون اسپیس‌ایکس در روز دوشنبه(۲۷ فوریه) در ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۰:۱۵ به وقت ایران) همراه با چهار سرنشین به پرواز در بیاید. این رویداد به صورت زنده از طریق تلویزیون ناسا پخش خواهد شد.

پتلین، پروکوپیف و روبیو از تاریخ ۱۴ دسامبر یعنی زمانی که فضاپیمای سایوز MS-۲۲ آنها دچار نشتی مایع خنک کننده شد، بدون فضاپیما مانده بودند. روسیه برای آنکه یک سایوز جدید در اختیار خدمه قرار دهد چندین جابه‌جایی انجام داد و در هفته‌ای که گذشته چندین تغییر برنامه داشت.

ابتدا قرار بود فضاپیمای MS-۲۳ در فصل بهار همراه با سرنشین به فضا پرتاب شود، اما در اوایل سال ۲۰۲۳، آژانس فضایی فدرال روسیه(روسکاسموس) تصمیم گرفت پرتاب خود را به تاریخ ۱۹ فوریه جلو بیندازد و بدون سرنشین پرتاب کند تا سه صندلی برای خدمه گرفتار در ایستگاه فضایی فراهم شود.

روسکاسموس تشخیص داده بود که در شرایط اضطراری که نیاز به تخلیه ایستگاه فضایی وجود دارد، سوار کردن دو فضانورد در فضاپیمای MS-۲۲ امکان‌پذیر است زیرا حضور دو نفر در فضاپیما آن را کمتر گرم می‌کند. ناسا اعلام کرد که می‌توان یک صندلی اضافی برای فرانک روبیو در فضاپیمای کرو دراگون ۵ قرار داد که دارای چهار صندلی است که توسط خدمه ماموریت Expedition ۶۹ اشغال شده است.

نشتی فضاپیمای سه خدمه ایستگاه فضایی تنها نشتی این ایستگاه نبود و یک فضاپیمای روسی باری رباتیک با نام Progress ۸۲ نیز در تاریخ ۱۱ فوریه دچار نشتی مایع خنک کننده شد و این موضوع تغییراتی را در زمان پرتاب فضاپیمای  MS-۲۳ ایجاد کرد. در ابتدا، روسکاسموس اعلام کرد که این پرتاب تا ماه مارس به تعویق می‌افتد تا زمان بررسی فضاپیما فراهم شود.

اما تحقیقات نشان داد که دو نشتی مایع خنک‌کننده ممکن است ناشی از برخورد ریز شهاب‌سنگ‌ها بوده باشند، که این باعث شد تا روسکاسموس یک بار دیگر پرتاب فضاپیمای MS-۲۳ را برای تاریخ ۲۳ فوریه برنامه‌ریزی کند.

در همین حال، انتظار می‌رود خدمه‌ی گیر افتاده در ایستگاه فضایی MS-۲۲/MS-۲۳ یک سال را در فضا بگذرانند، یعنی دو برابر زمان اولیه‌ای که برای آنها برنامه‌ریزی شده بود. به نظر می‌رسد فضاپیمای بعدی خدمه بعدی در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ سوار بر فضاپیمای MS-۲۴ به ایستگاه فضایی سفر کنند.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

85261