۱۴۰۵ پنجشنبه ۱۱ تیر

هند از متا توضیح خواست؛ نام‌ کاربری واتس‌اپ جنجال‌ساز شد

ICTPRESS - دولت هند با اعلام اینکه ویژگی نام کاربری واتس‌اپ ممکن است به افزایش موارد کلاهبرداری آنلاین منجر شود، به شرکت متا - شرکت مادر این پیام رسان- سه روز فرصت داد تا توضیح مفصلی در مورد این ویژگی ارائه دهد.

 

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، غول شبکه اجتماعی «متا پلتفرمز» پس از آنکه دولت هند روز چهارشنبه اعلام کرد که معرفی نام‌های کاربری در واتس‌اپ، می‌تواند به افزایش جرایم سایبری منجر شود، از راه‌اندازی نام‌های کاربری در پلتفرم پیام‌رسان خود دفاع کرد.

سخنگوی متا در ایمیلی به سی‌ان‌بی‌سی گفت: کاربران برای استفاده از واتس‌اپ همچنان به شماره تلفن نیاز دارند و ما چندین لایه دفاعی در برابر کلاهبرداری‌ها در نام‌های کاربری ایجاد کرده‌ایم.

این شرکت فناوری اعلام کرد که تعداد افراد جدیدی را که یک حساب می‌تواند با آنها تماس بگیرد، محدود خواهد کرد و تلاش‌های مکرر برای حدس زدن نام‌های کاربری مسدود خواهند شد. این اقدام سیستم‌ها را قادر می‌سازد تا فعالیت‌هایی را که الگوهای رایج مرتبط با جعل هویت یا سوءاستفاده را نشان می‌دهند، شناسایی و حذف کنند. متا افزود: ویژگی نام کاربری واتس‌اپ هنوز فعال نیست و به تدریج در اواخر امسال عرضه خواهد شد.

واتس‌اپ روز دوشنبه، نام‌های کاربری را معرفی کرد و ادعا کرد که این یک «ویژگی مهم حریم خصوصی» است که برای کمک به افراد در برقراری ارتباط بدون افشای شماره تلفن، طراحی شده است.

طبق گزارش خبرگزاری هندی ANI، دولت هند اعلام کرد که ویژگی نام کاربری «ممکن است با فعال کردن بازیگران بد برای درخواست و ارسال پیام به قربانیان، میزان کلاهبرداری آنلاین، فیشینگ، کلاهبرداری‌های دستگیری دیجیتال و حملات جعل هویت را به طور قابل توجهی افزایش دهد.»

به واتس‌اپ سه روز فرصت داده شده است تا توضیح مفصلی در مورد این ویژگی ارائه دهد یا طبق مقررات فناوری اطلاعات کشور با اقدامات قانونی روبرو شود. به این شرکت آمریکایی دستور داده شده است که تا زمان رفع نگرانی‌های دولت، عرضه این ویژگی را متوقف کند.

اولویت ایمنی بر حریم خصوصی

گزارش تهدید خصمانه خود متا در مارس نشان داد که سندیکاهای کلاهبرداری آنلاین، کاربران هند را بیشتر از هر کشور دیگری غیر از آمریکا هدف قرار داده‌اند. طبق اعلام دولت هند، حوادث جرایم سایبری در سال ۲۰۲۴ بیش از دو برابر شده و از یک میلیون مورد در سال ۲۰۲۲، به نزدیک به ۲.۳ میلیون مورد رسیده است.

کارشناسان می‌گویند هند بیش از نیم میلیارد کاربر واتس‌اپ دارد و این مقیاس، آن را مستعد بررسی دقیق دولت می‌کند.

«نیل شاه»، معاون رئیس تحقیقات در شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت» گفت: دسترسی واتس‌اپ، همراه با ویژگی نام کاربری، به این معنی است که اطلاعات نادرست می‌تواند حتی سریع‌تر پخش شود و کلاهبرداران می‌توانند از نام‌ها و عکس‌های آشنا برای جعل هویت افراد استفاده کنند.

 نظارت دولت هند بر ویژگی نام کاربری واتس‌اپ تنها چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که هند به طور موقت دسترسی به تلگرام را برای جلوگیری از تقلب در امتحانات در طول یک آزمون ملی مهم مسدود کرد.

هند اعلام کرد که این پلتفرم میزبان چندین کانال بود که ادعاهای دروغینی مبنی بر افشای برگه‌های امتحانی مطرح کرده و سپس از داوطلبان و خانواده‌هایشان برای دسترسی به آنها پول درخواست کرده است.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

75782