۱۴۰۵ سه شنبه ۲۳ تیر

اپراتورهای پستی زیر چتر یک تشکل صنفی

ICTPRESS - انجمن اپراتورهای پستی دارای پروانه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با عضویت ۲۱ اپراتور فعالیت خود را آغاز کرد؛ تشکلی که شکل‌گیری آن را می‌توان پاسخی به نیاز صنعت پست برای انسجام بیشتر، همکاری نزدیک‌تر میان اپراتورها و پیگیری منسجم مطالبات صنفی دانست.

 

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، اهمیت این انجمن را باید در کارکرد آن جست‌وجو کرد، نه صرفاً در ثبت یک شخصیت حقوقی جدید. اتحاد صنفی، شکل‌گیری صدای واحد، همکاری میان اپراتورها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک، از موضوعاتی است که همواره در میان فعالان این صنعت مطرح بوده است. تشکیل انجمن را می‌توان تلاشی برای تبدیل این دغدغه‌های مشترک به یک ساختار پایدار ارزیابی کرد؛ ساختاری که بتواند زمینه گفت‌وگو، هم‌افزایی و پیگیری منسجم مسائل صنفی را فراهم آورد.

بخش قابل توجهی از مسائل صنعت پست، ماهیتی مشترک دارد. موضوعاتی مانند الزامات حرفه‌ای، استانداردهای فعالیت، توسعه بازار، کیفیت خدمات و بسیاری از چالش‌های صنفی، مسائلی نیستند که هر اپراتور به‌تنهایی بتواند برای آن‌ها راهکاری مؤثر و ماندگار پیدا کند. همین واقعیت، ضرورت ایجاد یک تشکل صنفی را برای این صنعت بیش از پیش نمایان کرده است.

محمد کشاورزیان، دبیر انجمن، با تشریح روند شکل‌گیری این تشکل گفت: فرآیند تأسیس آن نزدیک به دو سال به طول انجامیده است. به گفته وی، بررسی نبود تشکل مشابه، ارزیابی طرح توجیهی، رعایت الزامات قانونی و جلوگیری از ایجاد انجمن‌های هم‌پوشان، از جمله مراحلی بود که برای ثبت انجمن طی شد. اگرچه در ابتدا ثبت انجمن از طریق اتاق بازرگانی ایران پیگیری می‌شد، اما در نهایت با نظر کارشناسی، این فرآیند از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به نتیجه رسید.

وی تثبیت ساختار تشکیلاتی و استقرار ارکان اجرایی را نخستین اولویت انجمن عنوان کرد و افزود: ایجاد بستری برای همکاری مؤثر اعضا، انسجام‌بخشی به فعالیت‌های صنفی و پیگیری هماهنگ مسائل مشترک، در صدر برنامه‌های انجمن قرار دارد.

کشاورزیان همچنین اظهار کرد: به نظر می‌رسد در حال حاضر حدود ۱۵ درصد ترافیک پستی کشور توسط اپراتورهای پستی دارای پروانه کارسازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آنچه در نهایت جایگاه این انجمن را تعیین خواهد کرد، نه صرفاً ثبت رسمی آن، بلکه توانایی‌اش در ایجاد اعتماد میان اعضا، تبدیل مسائل مشترک به برنامه‌های مشترک و استمرار گفت‌وگوی صنفی خواهد بود. اگر این تشکل بتواند چنین نقشی را ایفا کند، تشکیل آن را می‌توان نقطه آغاز مرحله‌ای تازه در بلوغ فعالیت صنفی اپراتورهای پستی دانست؛ مرحله‌ای که در آن، همکاری و هم‌افزایی، در کنار رقابت، به یکی از مؤلفه‌های توسعه صنعت پست تبدیل می‌شود.


 

نظرات : 0

ثبت نظر

83049